Vij5 designer StudioMiekeMeijer-e1486995828107

studio Mieke Meijer

Studio Mieke Meijer is een Nederlandse ontwerpstudio gerund door Mieke Meijer en Roy Letterlé.

Een constructieve vormentaal, strakke lijnen en industriële details dragen bij aan een sterke, herkenbare signatuur. De ontwerpen van Studio Mieke Meijer zijn nooit puur functioneel, maar bieden de gebruiker de vrijheid om ze op zijn eigen manier te gebruiken. Dit helpt hen hun autonomie te behouden. De ontwerpen worden meestal met de hand gemaakt in hun Eindhovense werkplaats. Vakmanschap en veeleisende afwerking zijn van fundamenteel belang.

Mieke (Wezep, 1982) studeerde af aan de Design Academy Eindhoven. Roy (Kerkrade, 1978) studeerde bouwkunde aan de PTH in Eindhoven. Samen werken ze aan zelf geïnitieerde en in opdracht gemaakte projecten. Ze geven les aan Design Academy Eindhoven en de HKU Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Mieke en Vij5 ontmoetten elkaar voor het eerst in 2007. Bij het ontdekken van NewspaperWood in het portfolio van Mieke, was een samenwerking snel geboren!

Lees hier een interview met Mieke Meijer over NewspaperWood.

www.MiekeMeijer.com


In the Vij5 collection

NewspaperWood is the result of a 2003 project of Design Academy Eindhoven graduate Mieke Meijer. After partnering with Vij5 in 2007 and the presentation of the material at its infancy in 2011, they recently decided to join forces in a new company to take the material to the next level. NewspaperWood BV is dedicated to the production and development of the NewspaperWood material in order to find new intermediate products and innovative applications.


Related stories