Tempered Steel Panels

Max Lipsey samen met Vij5

OMSCHRIJVING


De Tempered Steel Panels zijn een vervolg van Max Lipsey's fascinatie voor de kleurrijke kwaliteiten van getemperd staal. Het temperen van staal wordt normaliter toegepast om de elasticiteit en plasticiteit van het materiaal te vergroten. De Tempered Steel Panels zijn echter alleen getemperd met als doel mooie kleuren te creëren! Het kleurenpalet ontstaat vanuit het basismateriaal en varieert per stuk waardoor ieder paneel uniek is.

Eenvoudig gezette staalplaten vormen een ononderbroken en uitgestrekt canvas waarop de schoonheid van de temper techniek echt tot zijn recht komt. Op zichzelf zijn de borden mooi als decoratieve panelen of wandbekleding. Door ze te combineren met een set magneten worden het ook nog eens handige memo boards voor het tonen van afbeeldingen, notities en to-do-lijsten. Dankzij een zijdeglans laklaag kunnen de Tempered Steel Panels ook als whiteboard gebruikt worden. Optioneel kan een bijpassend magnetisch plankje worden toegevoegd om markers, notities en andere persoonlijke items een plaats te geven.

p.s. zie ook de Solid Hooks in Tempered Steel door Max Lipsey.

SPECIFICATIES


Ontwerp door Max Lipsey

In collectie sinds 2019

Materiaal staalplaat 3mm

Productie Gemaakt in Nederland

Temperen in de werkplaats van de ontwerper in Eindhoven

Afmetingen:

A1 formaat (ongeveer 59 x 84 cm)
Zowel op te hangen als 'landscape' en als 'portrait' door de bijgevoegde ophang-strip.

Ander afmetingen mogelijk op aanvraag!

Temperen is een warmtebehandeling waarbij staal tot een bepaalde temperatuur wordt verhit en vervolgens langzaam wordt afgekoeld. De exacte temperatuur en de specifieke samenstelling van de legering bepalen de kleur van het eindproduct. Wanneer staal wordt verwarmd tot voorbij 200 °C, ondergaat het een wilde transformatie van kleuren en wordt het eigenlijk een soort thermometer waarbij de kleur de hoogte van de temperatuur vertegenwoordigt.

ONTWERPER


Vij5 designer MaxLipsey

BESTEL HIER


Tempered Steel Panels
 85,00 295,00
add to wishlistin wishlist
add to wishlist
See options