fbpx

Tabloid Desk

Floris Hovers samen met Vij5

"Floris was een van de ontwerpers die een bijdrage leverde aan de NewspaperWood collectie die we in 2011 presenteerden in Milaan. Hiervoor maakte hij het kastje 'Press to Open' waarbij hij NewspaperWood als een fineer toepaste. Het kastje bleef een uniek prototype, maar het fineer trok onze aandacht. Wij wilden het graag gebruiken als tafelblad en zochten hierbij naar een stevige constructie met een mooie detaillering. Toevallig had Floris een interessante staalconstructie in zijn portfolio dat een perfecte combinatie bood: door in het profiel materiaal weg te halen ontstaat ruimte om het staal te buigen. Dat is hoe de Tabloid Tafels zijn ontstaan."

- Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING


Een serie KrantHout tafels met een bijzondere stalen constructie: door in het profiel materiaal weg te halen ontstaat ruimte om het staal te buigen. De tafelbladen bestaan uit een dun laagje KrantHout fineer,  verlijmt op grijsboard ‘multiplex’. Dit maakt het KrantHout stabieler en het blijft recyclebaar. De afmetingen van de panelen zijn geïnspireerd op de afmetingen van tabloid kranten.

NewspaperWood is een nieuw materiaal, bedacht door Mieke Meijer, en ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse designlabel Vij5. De productie en ontwikkeling van het materiaal is nu losgekoppeld van de idvidieuel studio's en wordt verder onder NewspaperWood BV ontwikkeld en geproduceerd. NewspaperWood laat papier, dat van hout gemaakt is, weer tot hout terugkeren. Wanneer een boomstam van NewspaperWood gezaagd wordt verschijnen er lijnen welke lijken op de jaarringen van de boom.

SPECIFICATIES


ontwerp door Floris Hovers

in collectie sinds 2015

materiaal NewspaperWood panelen (gefineerd NewspaperWood op een dragen van grijsbord, 100% recycled paper), massief eikenhouten paneel, gepoedercoat stalen frame

afmetingen gebaseerd op het tabloid formaat van de krant

  • totale breedte onderstel 1540mm
  • hoogte 720mm
  • NewspaperWood paneel van 382x720mm
  • massief eikenhouten paneel van 863x720mm

kleur RAL 9002 (andere kleuren op aanvraag)

STORIES


NewspaperWood
|

NewspaperWood is the result of a study project of Design Academy Eindhoven graduate Mieke Meijer. After partnering with Vij5 and the presentation of the material at its infancy in 2011, the material underwent a long... Lees Meer

ONTWERPER


BESTEL HIER


63%
Tabloid Desk (prototype)
 1.890,00  690,00
add to wishlistin wishlist
add to wishlist
In winkelmand
TabloidTable side oak
 660,00 2.090,00
add to wishlistin wishlist
add to wishlist
See options