Strap Stool

bram/stijn samen met Vij5

“Bram and Stijn hadden de Strap Stool al succesvol ontworpen en toegepast tijdens een Nederlandse modebeurs. Daardoor begonnen er veel interesse te ontstaan op de krukjes ook te kunnen kopen, waarna ze met ons contact opnamen om te kijken of we ze in productie konden nemen. We begrepen de link met Vij5 meteen op conceptueel niveau, maar hadden behoefte aan een wat 'luxere' versie. Het oorspronkelijke multiplex werd dan ook vervangen door massief eiken en voilà: een nieuwe toevoeging aan de Vij5 collectie! Deze krukjes komen flat-packed en zet je in een mum van tijd zelf in elkaar, gebruik makend van de bijgeleverde spanbanden.”

- Arjan & Anieke

Vij5-collection-Spring 017-images-by-Vij5-04
Vij5-collection-Spring 017-images-by-Vij5-without-text-04-DETAIL

OMSCHRIJVING


‘Strap Furniture’ is een serie gemakkelijk in elkaar te zetten meubilair, ontworpen door Bram Burger en Stijn van der Vleuten onder de naam bram/stijn.

De meubels worden als een plat pakket geleverd en kunnen in een handomdraai in elkaar worden gezet met behulp van de meegeleverde spanbanden.

Ieder pakket bestaat uit slechts een aantal eikenhouten onderdelen die naadloos in elkaar passen. Na assemblage houden de kleurrijke spanbanden het meubel stevig bij elkaar en zo ontstaan krukken, banken, tafels en kasten!

SPECIFICATIES


ontwerp door bram/stijn (Bram Burger & Stijn van der Vleuten)

in collectie sinds 2013

afmetingen zitting 34x34cm, zithoogte 47cm

materiaal massief PEFC gecertificeerd eiken, behandeld met 'Osmo hard-wax olie', spanbanden

productie door onze lokale houtbewerker in regio Eindhoven, behandeld, gechecked en verpakt in onze studio

ONTWERPERS


Vij5 designer bramstijn

BESTEL HIER


Strap Stool
 249,00 299,00
add to wishlistin wishlist
add to wishlist
See options