fbpx

Solid Hooks

Max Lipsey samen met Vij5

"Ontwerpen staat bij Max voor de uitdaging om een van origine industrieel proces, juist meer spontaan en levendig te maken. Zijn werk komt voort uit zijn eigen fascinaties rondom ambachten en productietechnieken met een voorliefde voor staal. De Solid Hooks zijn hier een goed voorbeeld van. Zijn inspiratie voor dit product kwam vanuit een industrieel geproduceerde koperen buis en de manieren waarop je deze kunt vervormen. Door zijn interventie ontstonden prachtige, functionele objecten."

- Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING


Voor de Solid Hooks haalde Max Lipsey zijn inspiratie uit een industrieel geproduceerde koperen buis en de manieren waarop je deze kunt vervormen. Dit deed hem denken aan de bekende functionele houten kapstokken van de Shakers. Max ging eerst in zijn eigen werkplaats aan de slag waardoor het product een intuïtieve vormgeving kreeg, maar verloor daarbij zijn fascinatie voor productie technieken op grotere schaal niet uit het oog. Door zijn interventie ontstonden prachtige, functionele objecten.

De eerste Solid Hooks waren verkrijgbaar in koper en al snel volgde ook een messing variant. In 2018 introduceren we een versie van getemperd staal.

Het temperen van staal wordt normaliter toegepast om de elasticiteit en plasticiteit van het materiaal te vergroten. De Solid Hooks zijn echter niet getemperd om de elasticiteit van het staal te verbeteren, maar om mooie kleuren te creëren!

Temperen is een warmtebehandeling waarbij staal tot een bepaalde temperatuur wordt verhit en vervolgens langzaam wordt afgekoeld. De exacte temperatuur en de specifieke samenstelling van de legering bepalen de kleur van het eindproduct. Wanneer staal wordt verwarmd tot voorbij 200 °C, ondergaat het een wilde transformatie van kleuren en wordt het eigenlijk een soort thermometer waarbij de kleur de hoogte van de temperatuur vertegenwoordigt. Het kleurenpalet van de Solid Hooks Tempered ontstaat dus vanuit het basismateriaal en varieert per stuk waardoor iedere Solid Hook uniek is.

SPECIFICATIES


ontwerp door Max Lipsey

in collectie sinds 2016

materiaal massief koper, messing of staal

productie CNC gedraaid in Nederland, gepolijst of getemperd in de werkplaats van de ontwerper in Eindhoven en gecontroleerd en verpakt in onze studio

afmetingen

80 gram Ø 2,2cm - 5,2cm hoog
240 gram Ø 2,9cm - 7,2cm hoog
210 gram Ø 3,9cm - 2,9cm hoog

CopperBrassHooks

INSPIRATIE

SolidHooks inspiration BOG

STORIES


Vij5 collection – Spring/Summer 2017
|

Vij5 celebrates spring!A photo series where a selection of the collection is highlighted in a graphical way. The pictures are made in our own studio in Eindhoven. Because the images are photographed from above on... Lees Meer

10 Years of Vij5 (Dutch Design Week 2016)
|

A retrospective of the current collection, including the newest additions. With this special exhibition, we officially celebrated our 10th anniversary in 2016. We created a special timeline, showing all the processes and stories behind the... Lees Meer

ONTWERPER


Vij5 designer MaxLipsey

BESTEL HIER


CopperBrassHooks
 26,00 37,00
add to wishlistin wishlist
add to wishlist
See options
Solid Hooks Tempered
 26,00 37,00
add to wishlistin wishlist
add to wishlist
See options