fbpx

Soapstone Geometry
kaasplateau

Studio Appétit samen met Vij5

OMSCHRIJVING


Brengt eetbare en niet-eetbare vormen en materialen samen in een compositie.

Het Soapstone Geometry kaasplateau is zowel visueel als filosofisch geïnspireerd door de Bauhaus-beweging. Het object is gebaseerd op twee eenvoudige geometrische vormen: een perfect rond gesneden stuk speksteen gecombineerd met een roestvrij stalen driehoek welke dient als kaasmes. Door het mes bij het serveren in een stuk kaas te plaatsen, wordt er een compositie gecreëerd waar ook de kaas onderdeel van is.

Als basis is gebruik gemaakt van een bijzondere 2,8 miljard jaar oude speksteen, afkomstig uit de ruige natuur van Oost-Finland. Deze steen, die van nature sterk en niet-poreus is, heeft ook zeer goede thermische eigenschappen: de steen kan met de kaas in de koelkast worden geplaatst ter voorbereiding en blijft koel tijdens het serveren, waardoor de houdbaarheid van de kaas bij kamertemperatuur wordt verlengd.

SPECIFICATIES


ontwerp door Studio Appétit

in collectie sinds 2017

materiaal soapstone uit Finland, rvs mesje

afmetingen cheese platter diameter 20cm, dikte ca.7mm

ONDERHOUD


Het plateau en het mes zijn beiden vaatwasser bestendig. Om de culinaire functie van het plateau te complementeren adviseren wij de steen te behandelen met bijvoorbeeld een notenolie. Na het veelvuldig gebruiken en wassen van het plateau zal de olie echter weer verdwijnen en kan het object opnieuw worden geolied met elke gewenste olie.
De steen is te kantelen zodat je hem gemakkelijk van de tafel op kunt pakken!

STORIES


ONTWERPER


BESTEL HIER


21%
Set of 3 rapeseed wax candles (Copy)
 75,00  59,00
add to wishlistin wishlist
add to wishlist
In winkelmand