fbpx

Schenk

Bas van Raay samen met Vij5

"De ‘Schenk’ karaf creëert een compleet nieuw ritueel voor het schenken van water. Bas legde het concept aan ons uit tijdens een BBQ bij ons in de tuin. Een paar dagen later toonde hij het ruwe prototype gemaakt van een zuurstof-cylinder met twee stokjes eraan gelijmd, maar we begrepen hem gelijk! We zagen potentie in de handeling en de schoonheid van het object, en daarom duurde het dan ook maar een paar weken voordat we het prototype in glas al konden tonen tijdens de aankomende Dutch Design Week.”

- Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING


De karaf ‘Schenk’ maakt het serveren en schenken van water tot een nieuw (sociaal) ritueel: één persoon schenkt voor iedereen aan tafel een glas water in en deelt deze uit. Dit creëert een speciaal moment aan tafel en maakt de Schenk karaf tot een echt tafelstuk: een object waar over gepraat wordt.

Het ontwerp van de karaf geeft een vernieuwende blik op hoe een waterkan er uit kan zien en heeft een verrassend ander uiterlijk dan men gewend is. Een heel nieuw silhouet ontstaat, met name door de vormgeving en plaatsing van de handvaten.

Geïnspireerd op de handvaten van een klos, waarmee je bijvoorbeeld bij het vliegeren een touw kunt oprollen, heeft de karaf twee handvaten op een onverwachte plaats. In eerste instantie zien ze er wellicht vreemd uit, maar tijdens het schenken maken ze de handeling instinctief: door middel van een simpele kantelbeweging kan gedoseerd en gecontroleerd water uit de karaf geschonken worden.

SPECIFICATIES


ontwerp door Bas van Raay

in collectie sinds 2011

volume ca. 1,8 liter

afmetingen 
karaf: hoogte 33 cm, diameter 9 cm

Nu ook met bijbehorende glazen!
laag glas: hoogte 4 cm, diameter 8 cm
middelhoog glas: hoogte 6 cm, diameter 8 cm

materiaal borosilicaatglas (laboratoriumglas)

Vij5-Schenk-BLOG

STORIES


Ton sur Ton (Dutch Design Week 2014)
|

Vij5 presented a selection of their 2014 ‘Ton sur Ton’ Milan exhibition at the Vij5 workshop during Dutch Design Week 2014, showing all new additions to the Vij5 collection presented in a Ton sur Ton... Lees Meer

ONTWERPER


Vij5 designer BasVanRaay

BESTEL HIER


Schenk A
 16,00 119,00
add to wishlistin wishlist
add to wishlist
See options