fbpx

Sample Series

RENS samen met Vij5

“Samen met de Framed kast en de Tabloid Tafels, vertegenwoordigen de Sample Series de introductie van het NewspaperWood materiaal in de Vij5 collectie. Deze sierraden zijn letterlijk om dit unieke materiaal heen ontworpen en focussen op de details en zijn unieke uitstraling. We selecteerden Renee en Stefanie (RENS) als een van de eerste ontwerpers om met NewspaperWood te werken waarbij we met name hun gedegen onderzoek-gestuurde aanpak met dit materiaal waarderen."

- Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING


Een serie handgemaakte sieraden, speciaal ontworpen rondom het 'NewspaperWood' materiaal. Hierbij benadrukt het sieraad de details en individuele verschillen van ieder sieraad.

NewspaperWood is een nieuw materiaal, bedacht door Mieke Meijer, en ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse designlabel Vij5. De productie en ontwikkeling van het materiaal is nu losgekoppeld van de individuele studio's en wordt verder onder NewspaperWood BV ontwikkeld en geproduceerd. NewspaperWood laat papier, dat van hout gemaakt is, weer tot hout terugkeren. Wanneer een boomstam van NewspaperWood gezaagd wordt verschijnen er lijnen welke lijken op de jaarringen van de boom.

RENS, de ontwerpers van de Sample Series, zien NewspaperWood als een archief van woorden, karakters en verhalen. Deze archivering of opslag in het materiaal benadrukt zowel hun verhaal als het materiaal zelf. Verhalen van de krant, samengevat tot een materiaal en verwerkt tot een sieraad. Omhult door een messing or rvs houder, wordt het een draagbaar archief. Wie goed kijkt kan soms letters of zelfs woorden ontdekken.

SPECIFICATIES


ontwerp door RENS (Renee Mennen & Stefanie van Keijsteren)

in collectie sinds 2011

afmetingen Ø 30, Ø 40, Ø 50, Ø 70 en Ø 110 cm, ketting-lengte 90 cm

materiaal Het NewspaperWood onderdeel wordt vastgehouden door een messing of rvs ring, de diameter van het materiaal en de datum van de krant waar dit specifieke stukje hout van gemaakt is zijn in de ring gegraveerd,

beschikbaarheid op voorraad in Ø 70 en Ø 110 cm. Andere maten alleen beschikbaar bij orders vanaf 10 stuks per maat. Helaas is het niet mogelijk om dit sieraad op maat te laten maken met een specifieke voorkeursdatum.

STORIES


NewspaperWood
|

NewspaperWood is the result of a study project of Design Academy Eindhoven graduate Mieke Meijer. After partnering with Vij5 and the presentation of the material at its infancy in 2011, the material underwent a long... Lees Meer

ONTWERPER


Vij5 designer rENs

BESTEL HIER


46%
SampleSeriesMessing
 95,00 155,00 See options