fbpx

Pigments & Porcelain

Alissa + Nienke samen met Vij5

"Alissa + Nienke bedachten om verschillende kleuren porselein in één vorm te mengen om daarmee uniek porselein te creëren binnen één productieserie. Ze begonnen een klein 'fabriekje' in hun werkplaats in Eindhoven en dankzij hun inspanningen werden de porseleinen kopjes populaire items in hun collectie. Toen ze ons vroegen hen te helpen bij de verkoop en distributie konden we daar natuurlijk geen nee tegen zeggen! Pigments & Porcelain is wat ons betreft een perfecte match met de Vij5-collectie. Het porselein wordt nu in kleine series, maar nog steeds met de hand, kopje voor kopje geproduceerd in regio Eindhoven."

- Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING


Pigments & Porcelain is een onderzoek naar het door elkaar vloeien van kleuren in vloeibare porselein, resulterend in een serie handgemaakte, unieke producten.

Door het gebruik van verschillende kleuren porselein in één traditioneel gietproces, wordt het ontstaansmoment gevangen in het eindproduct. Soms strak, soms zwierig, kleurrijk of subtiel, maar altijd geleid door het stromen van de vloeibare porselein en de bewegingen die wij maakten.

onderhoud

De kopjes zijn geglazuurd aan de binnenzijde en ongegelazuurd aan de buitenzijde, maar doordat ze op hoge temperatuur gestookt zijn zijn de kopjes geschikt voor de vaatwasser! Ook is de kleur door-en-door in de klei (en niet in het glazuur) waardoor de kleur ook behouden blijft na veelvuldig gebruik.

SPECIFICATIES


ontwerp door  Alissa + Nienke

in collectie sinds 2015

materiaal gekleurd & wit porselein

varianten

kopje 80 ml; espresso & koffie (Ø 6 cm, hoogte 6,5 cm)
kopje 120 ml; koffie & cappuccino (Ø 8 cm, hoogte 4,5 cm)
kopje 300 ml; thee (Ø 8cm, hoogte 11cm)

ontbijt/soep kom 450ml NIEUW!

grote (fruit) schaal

bord small 15,5 cm
bord medium 21,5 cm
bord large 28,5 cm

kleur varianten

kobalt-blauw
zwart
mint-groen (uitlopend)
roze NIEUW!

beschikbaarheid in onze showroom in Eindhoven en bij de meeste retailers worden de kopjes per stuk verkocht, via onze webshop allen per 2 of 6 stuks.

ONTWERPERS


STORIES


Vij5 collection – Spring/Summer 2017
|

Vij5 celebrates spring!A photo series where a selection of the collection is highlighted in a graphical way. The pictures are made in our own studio in Eindhoven. Because the images are photographed from above on... Lees Meer

10 Years of Vij5 (Dutch Design Week 2016)
|

A retrospective of the current collection, including the newest additions. With this special exhibition, we officially celebrated our 10th anniversary in 2016. We created a special timeline, showing all the processes and stories behind the... Lees Meer