fbpx

Fibonacci Fabrics (shawls)

Jolijn Fiddelaers samen met Vij5

“Het verhaal van de Fibonacci Fabrics is een bijzonder verhaal met Jolijn Fiddelaers, als getalenteerde multitasker, in het middelpunt. Ze is ontwerpster, connector en product ontwikkelaar met een passie voor eerlijk en biologisch geproduceerd textiel. Regelmatig reist ze naar India om één op één te werken met lokale ambachtslieden. Haar doel is hen te helpen hun ambacht te behouden door traditionele technieken toe te passen in moderne ontwerpen, geschikt voor de westerse markt. Haar producten sluiten naadloos aan bij de Vij5 collectie door zowel haar ontwerpen als haar kleurgebruik. Door de prachtige shawls (en kussens) op te nemen in de Vij5 collectie willen we haar als persoon en haar missie in India graag ondersteunen.”

- Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING


Fibonacci Fabrics is een serie verfijnde textiel producten gebaseerd op de beroemde reeks van Fibonacci; 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, etc. Elk volgende getal is de som van de twee voorgaande wat resulteert in een wiskundige verhouding die overal in de natuur terug keert.

Textielontwerpster Jolijn Fiddelaers ontwierp een uitgebreide collectie gebaseerd op deze reeks waarin kleurvlakken, patronen en borduurwerk elkaar ontmoeten.

Fibonacci Fabrics bestaat uit kussens en shawls (in 2 maten), in diverse designs en kleurstellingen. Alle producten functioneren als individu maar zijn tegelijkertijd ook zichtbaar onderdeel van een groter geheel. "The whole is greater than the sum of its parts". 

Fibonacci Fabrics laat zien dat sustainable design ontstaat waar traditie en innovatie samensmelten en elkaar tot een hoger niveau brengen. Voor deze collectie maakte Jolijn een mooie combinatie tussen Indiaas vakmanschap en Nederlands design. Het is haar missie om "traditie te koesteren en innovatie te omarmen". Ze neemt haar tijd om de essentie van de ambachten te begrijpen en van daaruit nieuwe vormen te creëren. Daarmee brengt ze een nieuw perspectief binnen de bestaande kaders en draagt ze bij aan de prachtige vaardigheden van de Indiase ambachtslieden.

SPECIFICATIES


ontwerp door Jolijn Fiddelaers

ontwikkeling IXX Creates

in collectie sinds 2014

afmetingen

  • sjaal S 178 x 55 cm
  • sjaal L 233 x 89 cm

materiaal alle producten zijn:

  • Gemaakt van de meest verfijnde kwaliteit biologisch katoen
  • Milieuvriendelijk hand geverfd
  • Volledig (!) handgeweven én hand geborduurd
  • Ontworpen volgens natuurlijke principes
  • Fair-trade en met trots geproduceerd in India

STORIES


Vij5 collection – Spring/Summer 2017
|

Vij5 celebrates spring!A photo series where a selection of the collection is highlighted in a graphical way. The pictures are made in our own studio in Eindhoven. Because the images are photographed from above on... Lees Meer

Production of the Fibonacci Fabrics Cushions
|

Responsibly made in IndiaThe cushions in the Fibonacci Fabrics series are Fairtrade produced in India. They are specially designed for the Vij5 collection and made using traditional techniques in a modern design. The products are... Lees Meer

Production of the Fibonacci Fabrics Shawls
|

The story of the Fibonacci Fabrics is a special one with Jolijn Fiddelaers, as talented multi-tasker in the centre. She’s a great designer, connector, and product developer with a passion for fair and organically produced... Lees Meer

ONTWERPER


Vij5 designer ontwerper JolijnFiddelaers

BESTEL HIER


Fibonacci-Fabrics-shawl-multi-L
 49,95 69,95
add to wishlistin wishlist
add to wishlist
See options