fbpx

Archiving Water Ware

Lotte de Raadt samen met Vij5

"We waren stiekem al een tijdje verliefd op het prachtige 'Archiving Water Ware' van Lotte voordat ze zelf met ons contact opnam voor een mogelijke samenwerking. Omdat we allebei gevestigd zijn in Eindhoven, was dit snel geregeld. We bewonderen Lotte’s  onafhankelijkheid en haar vaardigheden als keramist. De glazuurtechniek die ze heeft ontwikkeld is zo fascinerend dat je gewoon niet kunt stoppen om ernaar te kijken of het aan te raken! Het exacte recept blijft natuurlijk een geheim.. zelfs voor ons!"

- Arjan & Anieke

Archiving Water Ware by Lotte de Raadt

OMSCHRIJVING


Archiving Water Ware is een collectie producten van aardewerk welke bewerkt is met een door Lotte de Raadt zelf ontwikkeld glazuur. De glazuur laat een druppel structuur achter op elk product. Net als water gedraagt de glazuur zich tijdens het aanbrengen onvoorspelbaar - het vindt zijn eigen weg en laat daarbij complex gedetailleerde maar mooie en tactiele structuren achter. Het proces is hierbij ontworpen, het resultaat wordt aan het toeval overgelaten.

De collectie bestaat uit presentatieplateaus, een karaf, kopjes en kommen. Het speciale glazuur is aangebracht op plaatsen waar de producten door handen worden aangeraakt. De textuur van het glazuur voelt aangenaam en geeft grip. De producten zijn geschikt voor consumptie (presentatieplateaus alleen voor droog voedsel) en vaatwasser bestendig.

Archiving Water Ware toont de schoonheid van water en stimuleert daarmee een bewuster gebruik van deze kostbare natuurlijke hulpbron. Het verheerlijkt en communiceert (tap)water als een essentieel ingrediënt voor het leven.

SPECIFICATIES


ontwerp door Lotte de Raadt

in collectie sinds 2017

materiaal aardewerk met een speciaal ontwikkeld glazuur welke zich 'gedraagd als water'

'Handgemaakt door Lotte de Raadt in haar studio in Eindhoven'

STORIES


Vij5 at Design District 2018
|

Design District is the best interior design trade event in the Netherlands. During 3 days, over 10,000 m² is filled with presentations from the finest 200 interior brands. Lees Meer

ONTWERPER


BESTEL HIER


Archiving Water Ware
 29,00 129,00 See options