Over Vij5

Vij5 curatoren

Vij5 wordt vertegenwoordigd door initiatiefnemers Arjan van Raadshooven en Anieke Branderhorst. Direct na hun afstuderen in 2006 richtten zij samen ontwerplabel Vij5 op om zo hun eigen ontwerpen op de markt te kunnen brengen. Hun bekendste ontwerp is de FlexVaas, waarmee zij in 2009 een Dutch Design Award wonnen.

Samen creëerden zij de basis van de productcollectie en een businessmodel om de producten te verspreiden in binnen- en buitenland. Deze succesvolle werkwijze werd al snel opgemerkt door andere ontwerpers om hen heen en dit bracht Arjan en Anieke op het idee deze ontwerpers te helpen.

Middels samenwerkingen wordt de Vij5 collectie uitgebreid met producten van externe ontwerpers, gecureerd door Arjan en Anieke. Dit maakt de Vij5 collectie tot een persoonlijke en eigenzinnige design verzameling.

Over Vij5

Al sinds 2006 vertegenwoordigen Arjan van Raadshooven & Anieke Branderhorst een gecureerde collectie met persoonlijke verhalen onder ontwerplabel Vij5. Met hun eigen ontwerpen en door middel van samenwerkingen met andere (jonge) ontwerpers, ‘verzamelen’ zij bijzondere producten met een verhaal waarvan zij denken dat ze bij hun eigen signatuur aansluiten én het verdienen om in de schijnwerpers te staan.

De Vij5-collectie vertegenwoordigt een breed scala aan producten en stijlen, maar vormt tegelijkertijd een interessante eenheid. Ieder product wordt vanuit een ontwerpers perspectief benaderd resulterend in een merk met een zeer persoonlijke stijl en hoge kwaliteitsnormen. De producten worden gekenmerkt door een minimalistische esthetiek en verrassende functionaliteit. Het gebruik van pure, duurzame en eerlijke materialen, een heldere lijn en oog voor detail is wat de ontwerpen kenmerkt.

Wat de Vij5-producten onderscheidend maakt, is de oprechte connectie en krachtige samenwerking tussen de mensen rondom het label - curatoren, ontwerpers, fabrikanten en klanten.

ArjanAnieke 201702 WEB800