Vij5 » blog » Exhibitions & Presentations » FlexVaas wint Dutch Design Award

FlexVaas wint Dutch Design Award

Dutch Design Awards

Dutch Design Awards zijn de gerenommeerde prijzen voor het beste op het gebied van Dutch Design. De selectiecommissies wijzen uit het totale aanbod van gescout werk en de online inzendingen per subcategorie de finalisten aan. Voor de 7e editie van deze internationaal erkende professionele prijzen werden 74 finalisten geselecteerd uit meer dan 700 projecten. De winnaars – strijdend om in totaal 20 Awards in de hoofdcategorieën Communicatie, Product en Ruimtelijk – werden gekozen door een internationale jury en bekendgemaakt tijdens een feestelijke Award Show op 17 oktober 2009.

Jurycommentaar

“Een vaas zonder bloemen is als een moederloos kind, dat weten we, maar als je een mooi boeket hebt, is het nog mooier en handiger als je de vaas kunt aanpassen. De FlexVaas bestaat uit een basis porseleinvorm met drie verschillende, verwisselbare bovenstukken. Je bevestigt ze aan de basisvaas met klemmen zoals die op weckpotten. Dit geeft de vaas een tegenstrijdig nostalgische kwaliteit, die we in dit product niet gewend zijn te zien. Het modulaire idee is op een verrassende manier toegepast in een eenvoudig product als een vaas. Alle drie de eindproducten van de modulariteit zijn overtuigend.”

De internationale jury onder leiding van Karien van Gennip was enorm onder de indruk van de diversiteit en hoge kwaliteit van de inzendingen en de individualiteit en typisch Nederlandse ‘identiteit’ van de ontwerpen:

“Dutch design heeft veel te bieden, en in onze tijd is het vooral belangrijk dat design inspirerend moet zijn. En dat was het technisch, esthetisch en qua engagement. Uit deze geweldige inzendingen hebben we de echte winnaars in de verschillende categorieën gekozen. We zijn blij met onze keuze en we feliciteren de winnaars met het beste dat ze hebben bereikt op het gebied van ons succesvolle Nederlandse ontwerp. ”

De 20 Dutch Design Awards werden uitgereikt aan de prijswinnaars in Muziekcentrum Frits Philips tijdens een wervelende en feestelijke Award Show, bijgewoond door een internationaal publiek van professionals. De spectaculaire show in de eventstijl van Studio Dumbar werd gepresenteerd door Andrea van der Pol.

Tijdens de Dutch Design Week zijn de ontwerpen van alle finalisten en winnaars van 17 t/m 25 oktober tentoongesteld in de Brainport Greenhouse op het Stadhuisplein in Eindhoven. Daarna reisde de tentoonstelling naar verschillende internationale bestemmingen.