Vij5 » blog » Exhibitions & Presentations » Dutch Design Week 2017 – Vij5 lanceert 10 nieuwe producten!

Dutch Design Week 2017 – Vij5 lanceert 10 nieuwe producten!

Nieuwe samenwerkingen, opmerkelijke materialen en verrassende functionaliteit.

Vanaf eind augustus 2017 lanceerde Vij5 10 nieuwe producten in 10 weken. De Vij5 collectie werd uitgebreid met een verscheidenheid aan producten, variërend van kandelaars tot kasten en van lampen tot serviesgoed. Voor de nieuwe collectie werkte Vij5 samen met ontwerpers Floris Hovers, Raw Color, Lotte de Raadt, Thier & van Daalen, Ontwerpduo, Antje Pesel, Hanne Willmann, Puck Dieben, en Ido Garini. De producten werden wekelijks online gelanceerd en konden in dezelfde periode in het echt bewonderd worden tijdens de (vak)beurzen Maison & Objet in Parijs, London Design Fair, VT Wonen & Design beurs en Dutch Design Week. Tijdens de Dutch Design Week werden alle nieuwe producten getoond in de vernieuwde showroom van Vij5 aan de Hallenweg in Eindhoven.

De verrassende functionaliteit van de producten, een vast thema binnen de Vij5 collectie, is ook in de nieuwe collectie weer duidelijk aanwezig. Denk hierbij aan een kast die je ‘aan kunt kleden’, een kandelaar die de kaars op een bijzondere manier ‘vasthoudt’, een lamp die je ophangt met een magneet waardoor je zelf het licht kunt richten en een klok die op een grafische manier de tijd laat zien.

Veel van de nieuwe producten worden gemaakt met opmerkelijke materialen en/of zijn het resultaat van materiële experimenten. Bijzondere steensoorten, een nieuw ontwikkeld glazuur en het prägen van hout zijn hier voorbeelden van.

De 10 nieuwe producten waren:

Dressed Cabinet, ontworpen door Puck Dieben

Archiving Water Ware, ontworpen door Lotte de Raadt

Fixum, ontworpen door Floris Hovers

Lloop XL, ontworpen door Ontwerpduo

Angled Cabinet, ontworpen door Studio Thier & van Daalen

Prägen Boards, ontworpen door Hanne Willmann

Tap Water Carafe, ontworpen door Lotte de Raadt

Soapstone Geometry, ontworpen door Studio Appétit

Align, ontworpen door Antje Pesel

Graphic Time, ontworpen door Raw Color