Wooden Light

David Derksen samen met Vij5

“Al sinds we naast David presenteerden op de (bijna legendarische) Autofficina-expo in 2010 in Milaan waar David zijn Copper Lights voor het eerst presenteerde, zijn we geïntrigeerd door deze lampenserie. Als een echte perfectionist ontwikkelde David de lampen samen met een modelmaker totdat hij helemaal tevreden was. De modelmaker, gevestigd in Eindhoven, produceert de lampen nog steeds met de hand en met volledige toewijding. Wij beschouwen de lampen daarom als ware kunstwerken. We zijn erg trots dat deze bijzondere lampen sinds 2014 onderdeel zijn van de Vij5-collectie!”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

Door een dunne plaat koper te vouwen kunnen stabiele constructies ontstaan, zo bewijst David Derksen met zijn Copper Lights. Het vouw-principe definieert de vorm én de esthetiek van de lampen en vormt daarmee een delicate maar verfijnde serie lampen.

De ‘Wooden Light’ is een variant van de Copper Light, gemaakt van beuken houtfineer. Het fineer is lasergesneden en wordt met dezelfde verfijndheid in elkaar gezet als de koperen en messing variant. De lampen worden met de hand vervaardigd in Eindhoven.

De ‘backing’ die achter het fineer zit fungeert niet alleen als drager, maar ook als scharnier, waardoor het mogellijk is het fineer te buigen waar het normaal zou breken. De witte binnenzijde zorgt voor een mooie ‘neutrale’ lichtverdeling.

SPECIFICATIES

ontwerp door David Derksen

in collectie sinds 2014

ontwikkeling & productie Breemer PRODUCT House

afmetingen hout fineer versie alleen beschikbaar in 1 maat:

  • WL25 Ø290 × 255 mm, met 25 facetten

materiaal beukenfineer 0,6 mm, vinyl film 0,1mm

varianten ook verkrijgbaar als Copper Light of Brass Light

ONTWERPER

Vij5 designer DavidDerksen

BESTEL HIER