Tumble

Koen Devos samen met Vij5

“Wanneer wij Vij5 presenteren op beurzen en exposities houden wij ook altijd onze ogen open voor interessante nieuwe ontwerpen voor de Vij5 collectie. De verrassende beweging waarmee de Tumble kast, ontworpen door Koen Devos, opent werd bijvoorbeeld door Arjan gespot tijdens Kortrijk Interieur. Een paar weken daarna werd de kast bekroond met een Reddot design award!

Bij deze kast opent de deur door zwaartekracht. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is het houten stokje bovenop de kast iets naar oren te kantelen. Een kast die je overigens wel een kast die je in het écht moet zien, maar dan ben je ook meteen verkocht.”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

Deuren worden doorgaans geopend met een handvat. Ze worden wel eens verstopt of juist extra benadrukt, maar ze zijn altijd aanwezig. Terwijl de meeste kasten gebruik maken van  dezelfde scharnieren of schuifmechanismen, zijn er ook andere manieren om een deur te openen..

Dit inspireerde Koen Devos om een kast te ontwerpen waarbij de gebruiker de deur niet hoeft te openen, maar de zwaartekracht het werk doet! Door simpelweg het kleine houten hefboompje bovenop de Tumble kast iets naar voren te kantelen, begint de deur open te vallen op een subtiele en rustige manier.

Het leuke is: je verwacht niet dat de deur door deze simpele handeling opent, laat staan met een sierlijke en trage ‘swing’! De beweging is verrassend poëtisch en een genot voor het oog.

SPECIFICATIES

ontwerp door Koen Devos

in collectie sinds 2015

materiaal gelakt mdf met een klein eiken stokje, geproduceerd in Zuid-Nederland

noot: standaard met 2 eiken planken in het binnenwerk waarvan er eentje verstelbaar is (niet zichtbaar op alle foto’s!)

afmetingen 65cm x 65cm x 35cm

kleur varianten
beschikaar uit voorraad in RAL5007 brilliant-blue of RAL9003 signal-white
beschikbaar op bestelling in RAL6019 pastel-green of RAL7016 anthracite-grey
andere kleuren mogelijk op aanvraag

VIDEO

PRIJZEN

PD2015_RD+design

Red Dot Design Award winnaar 2015

Tumble_interieurawards

Object Award tijdens Interior 2014, Kortrijk

ONTWERPER

Vij5 designer KoenDeVos

BESTEL HIER