Trestle Table

David Derksen samen met Vij5

“Als afstudeerproject ontwikkelde David Derksen een lichtgewicht composiet tafelblad. Om dit tafelblad te ondersteunen ontwierp hij ook lichtgewicht, stapelbare schragen. Het idee was om kantoormeubilair beter geschikt te maken voor de toenemende flexibele functies van kantooromgevingen.

Na zijn afstuderen en verschillende pogingen om de juiste producent voor het tafelblad te vinden, besloot hij het ontwerp opnieuw te presenteren op de Salone Satellite 2016 in Milaan met een ander tafelblad (multiplex met een Forbo linoleum toplaag). Hoewel we al enkele jaren bekend waren met het ontwerp, was dit het moment waarop de Trestle Table echt onze aandacht trok.

In de tussentijd waren we samen met David druk bezig rondom de Copper en Brass Lights. Maar na een aantal jaar werd de Trestle Table eindelijk ook onderdeel van de Vij5 collectie!”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

De Trestle Table is een elegante, flexibele tafel waarbij het blad en het onderstel niet met elkaar verbonden zijn. Het onderstel bestaat uit lichtgewicht aluminium schragen welke door zorgvuldige vormgeving stapelbaar en zeer stabiel zijn. De schragen dragen het tafelblad waarbij een laagje kurk zorgt voor voldoende grip.

Het tafelblad heeft als toplaag Forbo Desktop; een onderscheidend bekledingsmateriaal gemaakt van duurzame grondstoffen dat bekend staat om haar elegantie. Forbo Desktop biedt een unieke combinatie van een semi-mat oppervlak met een warme, fijne structuur en krijgt na verloop van tijd een prachtig patina over zich heen.

De Trestle Table is met name geschikt voor gebruik in ruimtes waar flexibiliteit belangrijk is, zoals werkomgevingen, maar ook in een huiselijke setting misstaat de tafel niet. In tegenstelling tot veel andere tafels met schragen kun je bij dit ontwerp ook aan de kopse kanten plaats nemen, wat de tafel bijvoorbeeld als eettafel geschikt maakt. Het blad van de Trestle Table kan qua afmetingen volledig aangepast worden aan het interieur.

SPECIFICATIES

ontwerp door David Derksen

in collectie sinds 2018

materiaal gepoedercoate aluminum schragen, berkenmultiplex paneel met Forbo Desktop top layer

kleuren schragen standaard beschikbaar in wit, blauw en zwart, tafelbladen kleuren te kiezen per order. (voorraad beschikbaar informeer naar de mogelijkheden!)

afmetingen van de tafelbladen per stuk te bepalen, ze worden op order gemaakt.

 • Tafel-blad
  • lengte: 140cm en hoger in stappen van 10cm tot 300cm. (Vanaf lengte 250+ cm, zijn 3 schragen aan te bevelen).
  • breedte: mogelijk vanaf 60cm tot 90cm (Breder dan 90cm mogelijk op aanvraag).
  • dikte blad: ong. 2,8 cm
 • Trestles:
  • vloeroppervlakte 30,5 x 82 cm
  • hoogte ong. 71,5 cm (hoogte inclusief tafelbad ong. 74,3 cm)

aanbevolen combinaties

 • Trestles in RAL9002 greywhite & Forbo Desktop de lichte kleuren zoals colours like Vapour, Powder, Mushroom, etc.
 • Trestles in RAL5008 greyblue & Forbo Desktop Smokey-Blue
 • Trestles in RAL9004 signalblack & Forbo Desktop in Charcoal

ONDERHOUD

Furniture Linoleum bestaat uit drie lagen: geïmpregneerd papier, linoleumgranulaat en een toplaag. Linoleumgranulaat bestaat uit geoxideerde lijnolie en hars waaraan houtmeel, kalksteen en pigmenten zijn toegevoegd. Een kalander walst het granulaat op het geïmpregneerde papier. Na het droogproces wordt Furniture Linoleum voorzien van een beschermende finish. Deze acrylfinish op waterbasis accentueert de specifieke natuurlijke uitstraling van linoleum.

Schoonmaak & Onderhoud

 • Reinig met een vochtige doek en een neutrale reiniger.
 • Verwijder gemorste vloeistof onmiddellijk (o.a. inkt, koffie, thee, rode wijn).
 • Voorkom hardnekkige vlekken door kringen; gebruik onderzetters voor bloempotten, vazen, kopjes, enzovoort.
 • Gebruik een schone doek en een pH-neutraal reinigingsmiddel (bijvoorbeeld Forbo Cleaner) voor het verwijderen van hardnekkige vlekken door bijvoorbeeld inkt en stiften.
 • Scherpe producten kunnen krassen veroorzaken. Gebruik bij twijfel een zachte bescherming om het product.
 • Voor lange termijn onderhoud van het materiaal raden wij u aan het advies van Forbo op te volgen (Zie voor meer informatie www.Forbo.com)

Forbo Desktop kleuren

Kleuren voor schragen

ONTWERPER

Vij5 designer DavidDerksen

BESTEL HIER