Tilt Bar Stool

Floris Hovers samen met Vij5

“Deze barkruk is oorspronkelijk ontworpen voor de officiële Dutch Design Week Business Lounge in 2018 en is een gezamenlijke inspanning van ontwerper Floris Hovers, Vij5 en onze lokale houtproducent. Het hout van de zitting en de poten is gekanteld (‘Tilted’ in het Engels) in een hoek van 3 graden om een comfortabele zitting en stabiliteit te creëren. Dit geeft de kruk niet alleen zijn naam, maar ook een unieke look & feel. In samenspraak met Floris gaven we de kruk verfrissende kleuren en is deze toegevoegd aan de Vij5-collectie. “

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

In opdracht van Vij5 ontwierp Floris Hovers deze barkruk voor de officiële Dutch Design Week Business Lounge in 2018. Nu is de kruk onderdeel van de Vij5-collectie in een geheel nieuwe kleurselectie.

De Tilt barstool laat zien hoe een eenvoudige ingreep comfort en stabiliteit kan creëren. Binnen de basiscomponenten waaruit een houten barkruk in de regel wordt geconstrueerd, zocht Floris naar een eenvoudige manier om een ​​recht, hard oppervlak aangenaam te maken om op te zitten. Door het hout van de zitting en de poten in een hoek van 3 graden te kantelen, creëerde hij zowel een verrassend comfortabele zitting als een solide stabiliteit in de constructie van de poten. De plaatsing van de voetsteunen zorgt ervoor dat elke gebruiker intuïtief weet hoe op deze barkruk plaats te nemen om de onverwacht aangename zithouding te ervaren.

De barkruk is gemaakt van massief PEFC gecertificeerd eikenhout en geproduceerd in de regio van onze studio in Eindhoven. Voor bescherming en duurzaamheid worden het zitvlak en de voetsteunen behandeld met Osmo hard-wax olie. Het frame van de kruk is standaard verkrijgbaar in onbehandeld eikenhout voor een natuurlijke uitstraling. Optioneel kan het frame ook worden behandeld met een lak in vier standaardkleuren, een custom kleur op aanvraag of met Osmo hard-wax olie waardoor alle oppervlakken dezelfde afwerking hebben.

SPECIFICATIES

ontwerp door Floris Hovers

in collectie sinds 2019

afmetingen 34 x 34,5 cm, zitting hoogte 80 cm

materiaal massief PEFC gekeurd eiken
lokaal geproduceerd in onze regio.

frame kleur opties zit-vlakken & voetsteun altijd behandeld met Osmo hard-wax olie

  • frame in onbehandeld eiken
  • gehele kruk in Osmo hardwax-olie
  • frame in RAL9002 grey-white
  • frame in RAL1000 green-beige
  • frame in RAL5011 steel-blue
  • frame in RAL3012 beige-red
  • andere kleuren mogelijk op aanvraag!

notitie rugleuning (achteraf te monteren) in ontwikkeling en mogelijk op aanvraag!

Project: Blauwe Theehuis

Location: Vondelpark Amsterdam

Interior design by Studio Modijefsky

Status: realised June 2019

Client: Brouwerij ‘t IJ 

Photography: Maarten Willemstein

ONTWERPER

BESTEL HIER