Tabloid Tafels

Floris Hovers samen met Vij5

“Floris was een van de ontwerpers die een bijdrage leverde aan de NewspaperWood collectie die we in 2011 presenteerden in Milaan. Hiervoor maakte hij het kastje ‘Press to Open’ waarbij hij NewspaperWood als een fineer toepaste. Het kastje bleef een uniek prototype, maar het fineer trok onze aandacht. Wij wilden het graag gebruiken als tafelblad en zochten hierbij naar een stevige constructie met een mooie detaillering. Toevallig had Floris een interessante staalconstructie in zijn portfolio dat een perfecte combinatie bood: door in het profiel materiaal weg te halen ontstaat ruimte om het staal te buigen. Dat is hoe de Tabloid Tafels zijn ontstaan.”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

Een serie KrantHout tafels met een bijzondere stalen constructie: door in het profiel materiaal weg te halen ontstaat ruimte om het staal te buigen. De tafelbladen bestaan uit een dun laagje KrantHout fineer,  verlijmt op grijsboard ‘multiplex’. Dit maakt het KrantHout stabieler en het blijft recyclebaar. De afmetingen van de panelen zijn geïnspireerd op de afmetingen van tabloid kranten.

NewspaperWood is een eigentijds materiaal dat bijdraagt aan de circulaire economie: een bestaand productieproces wordt omgedraaid door van papier weer hout te maken. Van restmateriaal uit de papierindustrie wordt een hoogwaardig materiaal vervaardigd dat overeenkomsten vertoont met echt hout. Ontelbaar veel lagen krantenpapier worden verwerkt tot een fineer en geven het materiaal een bijzondere houtachtige nerfstructuur. Het unieke karakter van NewspaperWood wordt bepaald door de zichtbare sporen van gedrukte letters, foto’s, advertenties en grafische elementen van het krantenpapier. Het materiaal is oorspronkelijk bedacht door Mieke Meijer.

Dit product is gemaakt met het originele materiaal NewspaperWood. Meer informatie over dit materiaal vind je hier: www.NewspaperWood.com

SPECIFICATIES

ontwerp door Floris Hovers

in collectie sinds 2012

materiaal NewspaperWood panelen (gefineerd NewspaperWood op een dragen van grijsbord, 100% recycled paper), gepoedercoat stalen frame

afmetingen gebaseerd op het tabloid formaat van de krant

  • bloementafeltje: 1 paneel van 289x289mm, 1150mm hoog
  • bijzettafel: 2 panelen van 289x414mm, 520mm hoog
  • koffietafel: 3 panelen van 289x578mm, 380mm hoog

kleur RAL 9002 (standaardkleur, andere kleuren op aanvraag)

Varianten van de Tabloid Tafels

Tabloid Desk

Dit asymmetrische bureau combineert NewspaperWood met eikenhout en heeft een bijzondere stalen constructie ontworpen door Floris Hovers. Door materiaal weg te snijden in de hoeken van de stalen profielen is het mogelijk om de poten in vorm te buigen. De staalconstructie is afgewerkt met een poedercoating.

De afmetingen van het bureaublad zijn geïnspireerd op de afmetingen van tabloid-formaat kranten (vandaar de naam Tabloid Desk) maar de panelen kunnen ook op maat gemaakt worden in iedere gewenste afmeting. Het NewspaperWood paneel bestaat uit een dun laagje NewspaperWood fineer, verlijmt op grijsboard ‘multiplex’. NewspaperWood is gemaakt van krantenpapier en heeft vergelijkbare esthetische aspecten als echt hout. Door gebruik te maken van grijsboard als drager, blijft het materiaal recyclebaar. Als afwerking wordt het paneel gecoat met een lak op waterbasis. Het eikenhouten paneel is massief en afgewerkt met OSMO hard wax olie.

ONTWERPER

De Tabloid Tafels zijn alleen te bestellen op aanvraag, neem hiervoor even contact met ons op.