Solid Hooks

Max Lipsey samen met Vij5

“Ontwerpen staat bij Max voor de uitdaging om een van origine industrieel proces, juist meer spontaan en levendig te maken. Zijn werk komt voort uit zijn eigen fascinaties rondom ambachten en productietechnieken met een voorliefde voor staal. De Solid Hooks zijn hier een goed voorbeeld van. Zijn inspiratie voor dit product kwam vanuit een industrieel geproduceerde koperen buis en de manieren waarop je deze kunt vervormen. Door zijn interventie ontstonden prachtige, functionele objecten.”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

De Solid Hooks wandhaken zijn gemaakt van massief koper, messing of staal. Ze zijn praktisch en decoratief tegelijk: alles wat er aan hangt krijgt meteen een stijlvolle uitstraling! Zo geef je bijvoorbeeld je favoriete items uit je garderobe extra aandacht in je slaapkamer of maak je een mooi plekje in de badkamer voor je badjas. In de keuken creëer je een verfijnd detail door je theedoek, handdoek of TweeDoek op te hangen aan het kleinste haakje. En natuurlijk zorgen de Solid Hooks ook voor een super stijlvolle hal: combineer bijvoorbeeld verschillende maten voor een speels effect!

Door middel van de bijgeleverde schroef zijn de kapstokhaken gemakkelijk te bevestigen aan de muur. Daarnaast zijn de Solid Hooks ook te gebruiken als grepen op bijvoorbeeld (keuken)kasten. Hierbij schroef je de knop gemakkelijk vast via de achterkant van het kastdeurtje.

In 2018 introduceerden we naast de koperen en messing variant van de Solid Hooks, ook een versie van getemperd staal. Het temperen van staal wordt normaliter toegepast om de elasticiteit en plasticiteit van het materiaal te vergroten. Wanneer staal wordt verwarmd tot voorbij 200 °C, ondergaat het een wilde transformatie van kleuren. De Solid Hooks zijn dan ook niet getemperd om de elasticiteit van het staal te verbeteren, maar om mooie kleuren te creëren!

SPECIFICATIES

ontwerp door Max Lipsey

in collectie sinds2016

materiaal massief koper, messing of staal

productie CNC gedraaid in Nederland, gepolijst of getemperd in de werkplaats van de ontwerper in Eindhoven en gecontroleerd en verpakt in onze studio

afmetingen

80 gram Ø 2,2cm – 5,2cm hoog
240 gram Ø 2,9cm – 7,2cm hoog
210 gram Ø 3,9cm – 2,9cm hoog

Solid Hooks in koper
Solid Hooks in messing
Solid Hooks in getempered staal

ONTWERPER

Vij5 designer MaxLipsey

BESTEL HIER