Sandpaper Tray

door Baas & Kleinbloesem

“De Sandpaper Tray is een chique basic welke een mooie aanvulling is in iedere interieurstijl. Subtiel decoratief als gevolg van de gebruikte productietechniek en functioneel door het lichte gewicht. Wij zijn vooral gecharmeerd van het feit dat het dienblad vanuit elke hoek gezien een ander uiterlijk heeft, omdat het licht verschillend reflecteert in de geschuurde oppervlakten.”

Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

Thomas & Anne (Baas & Kleinbloesem) ontwierpen dit dienblad gebaseerd op een techniek die Thomas gebruikte voor zijn afstudeerproject. Ze wilden een bruikbaar product maken waarbij deze eerlijke en pure techniek goed tot zijn recht zou komen.

De Sandpaper Tray wordt geproduceerd door een combinatie van toegewijd handwerk en een industrieel afwerkingsproces. Nadat het aluminium met de hand in vlakken wordt geschuurd wordt het dienblad geforceerd in zijn uiteindelijke vorm en geanodiseerd voor een sterke gekleurde toplaag.

Omdat elk vlak zijn eigen richting heeft en de vlakken op sommige plaatsen overlappen, ontstaat een gebalanceerd grafisch patroon.

SPECIFICIATIES

ontwerp door Baas & Kleinbloesem

in collectie sinds 2016

materiaal geanodiseerd aluminium in ‘champagne’ of ‘zwart’ kleur

afmetingen diameter 45cm, hoogte 2,5cm

ONTWERPER

Vij5 designer BaasKleinbloesem

BESTEL HIER