Sample Series

RENS samen met Vij5

“Samen met de Framed kast en de Tabloid Tafels, vertegenwoordigen de Sample Series de introductie van het NewspaperWood materiaal in de Vij5 collectie. De sieraden zijn speciaal ontworpen rondom dit unieke materiaal en benadrukken de details en de onderscheidende uitstraling ervan.

We selecteerden Renee en Stefanie (RENS) als een van de eerste ontwerpers om met NewspaperWood te werken. Grappig genoeg bleken we kort daarna voor een aantal jaar directe buren te worden met onze studio’s! We waardeerden met name hun diepgaande, op onderzoek gebaseerde benadering van het materiaal, waarbij ze de esthetische kwaliteiten ervan volledig belichtten.”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

Een serie handgemaakte sieraden, speciaal ontworpen rondom het materiaal NewspaperWood. De sieraden benadrukken de details en de afzonderlijke waarde van ieder stukje van het materiaal. De NewspaperWood-onderdelen worden vastgehouden door een messing of roestvrijstalen ring, waarin de afmeting van het sieraad en de datum van de gebruikte krant voor dat specifieke stuk hout als een code zijn gegraveerd.

RENS, de ontwerpers van de Sample Series, zien NewspaperWood als een archief van letters, woorden, zinnen en verhalen. Het archiveren, opslaan en opbergen van informatie wordt zowel verwoord in hun ontwerp als in het materiaal NewspaperWood zelf. De verhalen uit één krant, van één dag verwerkt in één materiaal. Ingebed in messing of roestvrij staal wordt een klein deel van het archief draagbaar als sieraad. Wie goed kijkt kan soms letters of zelfs woorden ontdekken!

NewspaperWood is een eigentijds materiaal dat bijdraagt aan de circulaire economie: een bestaand productieproces wordt omgedraaid door van papier weer hout te maken. Van restmateriaal uit de papierindustrie wordt een hoogwaardig materiaal vervaardigd dat overeenkomsten vertoont met echt hout. Ontelbaar veel lagen krantenpapier worden verwerkt tot een fineer en geven het materiaal een bijzondere houtachtige nerfstructuur. Het unieke karakter van NewspaperWood wordt bepaald door de zichtbare sporen van gedrukte letters, foto’s, advertenties en grafische elementen van het krantenpapier. Het materiaal is oorspronkelijk bedacht door Mieke Meijer.

Dit product is gemaakt met het originele materiaal NewspaperWood. Meer informatie over dit materiaal vind je hier: www.NewspaperWood.com

SPECIFICATIES

ontwerp door RENS (Renee Mennen & Stefanie van Keijsteren)

in collectie sinds 2011

afmetingen Ø 30, Ø 40, Ø 50, Ø 70 en Ø 110 cm, ketting-lengte 90 cm 

materiaal Het NewspaperWood onderdeel wordt vastgehouden door een messing of rvs ring, de diameter van het materiaal en de datum van de krant waar dit specifieke stukje hout van gemaakt is zijn in de ring gegraveerd.

beschikbaarheid op voorraad in Ø 70 en Ø 110 cm. Andere maten alleen beschikbaar bij orders vanaf 10 stuks per maat. Helaas is het niet mogelijk om dit sieraad op maat te laten maken met een specifieke voorkeursdatum.

ONTWERPERS

Vij5 designer rENs

BESTEL HIER