‘s-Chair

Jeroen Wand samen met Vij5

“Omdat Jeroen zijn studio vlakbij die van ons heeft, krijgen wij regelmatig in een vroeg stadium een voorproefje te zien van zijn nieuwe projecten. Deze stapelbare stoel trok onze aandacht door de karakteristieke vorm, de gekleurde oppervlakken en de unieke combinatie van massief eikenhout en multiplex. Jeroen ontwierp de stoel oorspronkelijk voor de educatieruimte van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch (vandaar de ‘s-). ”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

Deze stapelbare stoel is stevig en stabiel dankzij een heldere vormgeving en een slimme houtconstructie. Het frame zorgt voor dusdanig veel stabiliteit dat de stoel blootgesteld kan worden aan extreem hoge belastingen volgens NEN-EN 16139 level 2. Iets wat best bijzonder is voor een houten stoel!

Waar bij andere stoelen vaak gekozen wordt voor één houtsoort, gebruikte ontwerper Jeroen Wand hier een combinatie van massief eiken én multiplex onderdelen. Dit zorgt ervoor dat de stoel een ongecompliceerde maar rijke uitstraling heeft die aansluit bij verschillende interieurstijlen. Zowel de rugleuning als de zitting zijn opgebouwd uit facetten die de stoel een eigenzinnig silhouet geven en tegelijkertijd het zitcomfort verbeteren. De stoel is verkrijgbaar met een gekleurde HPL toplaag of in een beklede Kvadrat stof versie en geschikt voor zowel projectmatig gebruik als residentiële toepassingen.

(De ‘s-Chair is oorspronkelijk ontworpen voor de educatieruimte van het Stedelijk Museum.)

SPECIFICATIES

ontwerp door Jeroen Wand

in collectie sinds 2014

certificatie NEN-EN 16139 level 2

afmetingen 42 x 54 x 79 cm, seating height 46 cm

materiaal multiplex, massief eiken, hpl

optioneel armleuning en/of beklede versie met Kvadrat stof

Standaard kleuren Kvadrat Rime

Standaard kleuren HPL

Alternatieve kleur opties Kvadrat Rime

CERTIFICERING

Gecertificeerd met NEN-EN 1619 level 2: “Gebieden waarin zitplaatsen incidenteel of herhaaldelijk worden blootgesteld aan extreem hoge belastingen vanwege hun specifieke gebruikstype of door oneigenlijk gebruik. Voorbeelden van eindgebruik: nachtclubs, politiebureaus, transportterminals, sportkleedkamers, gevangenissen, kazernes (niet-gecontroleerde gebieden). ”

ONTWERPER

Vij5 designer JeroenWand

ORDER HERE