Prägen Boards

Hanne Willmann samen met Vij5

“We ontmoette Hanne in Berlijn een tijdje geleden, waar ze ons samples toonde van haar ‘Prägen’ project. We zijn altijd gefascineerd door nieuwe materialen en waren dan ook gelijk onder de indruk van haar techniek. We namen een sample mee naar onze studio in Eindhoven en hebben Hanne uitgenodigd bij ons een workshop te  doen om samen de mogelijkheden te onderzoeken. De Prägen Boards zijn de eerste producten die we met deze techniek ontwikkeld hebben, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Wat interessant is aan het gebruikte perenhout, naast dat het een prachtige kleur heeft, is dat het zich vooral erg goed leent voor deze techniek waar dat met andere houtsoorten niet lukt!”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

Tijdens haar afstuderen ontwikkelde Hanne Willmann een techniek om hout te ‘pregen’. Na talrijke studies vond ze een methode om op deze manier permanente structuren en reliëf in houtoppervlakken te creëren.

Samen met Vij5 ontwierp Hanne een set van twee perenhouten presentatieplanken voor snijden en serveren, die uniek zijn vanwege het gepreegde reliëfpatroon. Deze techniek geeft het perenhouten oppervlak letterlijk een derde dimensie en maakt het daarmee zowel visueel als tactiel aantrekkelijk.

De presentatieplanken zijn handig in gebruik en verfraaien tegelijkertijd je keuken. De vlakke kant kan als snijplank gebruikt worden, de reliëf zijde is bestemd als presentatieplateau. De cirkelvormige handgrepen maken de planken niet alleen handzaam maar zorgen er ook voor dat je ze aan de muur kunt hangen, waardoor een mooie geometrische compositie ontstaat.

SPECIFICATIES

ontwerp door Hanne Willmann

in collectie sinds 2017

afmetingen large 16 x 68 cm & small 18 x 30cm

materiaal massief perenhout met ‘Prägen’ techniek, behandeld met druivenpitolie, metalen gepoedercoate zwarte ringen

ONTWERPER

BESTEL HIER