Plain Boards

Hanne Willmann samen met Vij5

“Bij Vij5 vertellen we graag verhalen via onze producten. Maar we begrijpen ook dat je soms gewoon behoefte hebt aan mooie, functionele producten zonder een ingewikkeld concept. Gemaakt met hoogwaardige materialen en zichtbaar ontworpen door een goede ontwerper. Eenvoudige, functionele, alledaagse producten als aanvulling op de meer experimentele en conceptuele blikvangers in onze collectie en bij jou thuis. De Plain Boards zijn precies dat.”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

De Plain Boards zijn een praktische aanvulling op de bijzondere Prägen Boards die Hanne Willmann in 2017 voor Vij5 ontwierp. De snijplanken zijn qua vormentaal geïnspireerd op de bestaande Prägen Boards maar hebben in tegenstelling tot de presentatieplanken geen reliëf zijde. Dit maakt ze uitermate geschikt als functionele snijplank. De Plain Boards zijn gemaakt van beukenhout, een relatief zachtere houtsoort die bij uitstek geschikt is om messen in een goede conditie te houden. Beukenhout heeft ook een anti bacteriële werking.

De snijplanken zijn handig in gebruik en verfraaien tegelijkertijd je keuken. De cirkelvormige handgrepen maken de planken niet alleen handzaam maar zorgen er ook voor dat je ze aan de muur kunt hangen, waardoor een mooie geometrische compositie ontstaat.

SPECIFICATIES

ontwerp door Hanne Willmann

in collectie sinds 2019

afmetingen de Plain Boards zijn beschikbaar in twee maten:
small 18 x 30 cm met een gepoedercoate zwarte ring op de hoek
medium 25 x 33 cm met een gepoedercoate halve zwarte ring aan beide zijdes

materialen massief beukenhout, gepoedercoate metalen ring

ONDERHOUD

Een houten snijplank kan als je hem goed onderhoudt heel lang meegaan. Neem daarom de volgende tips in acht:

Was de snijplank na gebruik met de hand en droog zo snel mogelijk met een theedoek. Niet laten weken in water. Zet de plank na het afdrogen het liefst rechtop of hang hem aan de ophangring op. Hierbij is het belangrijk dat de nerf van het hout verticaal staat. Zo wordt de kans op kromtrekken een stuk kleiner.

LET OP: de Plain Boards zijn niet geschikt voor in de vaatwasser.

De Plain Boards zijn behandeld met druivenpitolie en dus klaar voor gebruik. Wanneer de plank na enige tijd uitgedroogd aanvoelt adviseren wij een nieuwe laag druivenpitolie aan te brengen. Wanneer je dit regelmatig even doet verleng je de levensduur van de snijplank. Druppel hiervoor wat druivenpitolie op de (droge) plank en wrijf het in met een stuk keukenpapier of een schone vaatdoek.

Daarnaast adviseren wij de snijplank om de 2 à 3 maanden grondig te reinigen (afhankelijk van hoe intensief de plank gebruikt wordt.) Smeer de plank in met citroensap of witte azijn en strooi hier zeezout over. Wrijf het mengsel goed in met keukenpapier en laat 15 minuten intrekken. Spoel de plank vervolgens af en droog deze goed. (Het is belangrijk dat de plank goed droog is zodat de olie goed opgenomen kan worden.) Druppel vervolgens wat druivenpitolie op de plank en wrijf het in met een stuk keukenpapier of een schone vaatdoek. Laat de olie rustig intrekken en herhaal het oliën net zo lang tot de plank geen olie meer opneemt. Verwijder eventuele overtollige olie met keukenpapier.

ONTWERPER

BESTEL HIER