Moonrise Mirror

Michael Funch samen met Vij5

“Wij kennen Michael sinds zijn studie omdat hij als stagiair voor Vij5 heeft gewerkt. We ontmoeten zelden mensen met een persoonlijke ontwerpfilosofie die zo dicht bij die van ons ligt! Het project Moonrise Mirror ontstond tijdens zijn stageperiode en is na zijn afstuderen aan de Design Academy verder doorontwikkeld tot een verkoopbaar product.””

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

Terwijl de maan rond de aarde draait laat hij zichzelf aan ons zien in verschillende gedaantes. Hiermee worden de seizoenen en het verstrijken van de maand gemarkeerd.

De balans tussen licht en donker in de maand cyclus definieert een tijd van groei en een nieuwe start met de maan in het ‘eerste kwartier’: de lente.

Het ‘laatste kwartier’ vertegenwoordigd het begin van het einde van de cyclus waarbij oude structuren worden afgebroken en de weg voor nieuwe structuren wordt voorbereid: de herst.

Dit fenomeen en de grafische vertaling hiervan heeft als inspiratie gediend voor het ontwerp van de Moonrise Mirror. De ronde spiegel is opgesplitst in twee halve cirkels, gemaakt van helder en gekleurd spiegelglas. De achterzijde is een handgemaakte massief eikenhouten ring en biedt een simpele constructie om de spiegel op te hangen in elke gewenste positie, passend bij de stemming en behoeften van de gebruiker.

SPECIFICATIES

ontwerp door Michael Funch

in collectie sinds 2015

materiaal massief eiken ring, gekleurd & helder spiegelglas

afmetingen Ø 50cm, totale dikte 27mm (inclusief 6mm spiegel)

gewicht 4,5kg

kleur varianten
– Spring, met helder & groen spiegelglas
– Fall, met helder & roze spiegelglas
– Winter, met helder & grijs spiegelglas

De verschillende gedaanten van onze maan worden aangeduid met de term ‘Schijngestalte’. Doordat de hoek waaronder de maan door de zon beschenen wordt verandert ten opzichte van de hoek waarmee ze vanaf de aarde bekeken wordt, is de maan vanaf de aarde gezien soms (deels) verlicht en (deels) donker.

ONTWERPER

Vij5 designer MichaelFunch

BESTEL HIER