Long Shade

Daphna Laurens samen met Vij5

“Een Vij5-product heeft altijd iets te maken met onze persoonlijke voorkeur. Na meer dan 10 jaar hebben we echter het gevoel dat het label voor zichzelf begint te spreken en we zijn blij te merken dat ontwerpers beginnen te begrijpen wat wij zoeken in een ontwerp. Een mooi voorbeeld hiervan is de Long Shade van Daphna Laurens. We kennen elkaar al een paar jaar en speciaal voor ons ontwierpen ze deze LED-lamp. Ze verzamelden enkele van onze gedachten via verschillende gesprekken en interpreteerden deze ideeën op hun eigen mooie manier. Samen hebben we vervolgens de lamp verder uitontwikkeld, wat resulteerde in een gebalanceerd eindproduct en een evenwichtige samenwerking tussen Daphna Laurens en Vij5.”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

De Long Shade is een ‘hybride’ LED lamp die zich zowel in huiselijke sferen als wel in de hedendaagse kantooromgeving thuis voelt. Aan de subtiele verwijzing naar een archetypische lampenkap (als silhouet zichtbaar aan de kopse kant van de lamp) gecombineerd met de uitgestrekte lengte van de beschikbare modellen heeft de Long Shade haar naam te danken. De twee verkrijgbare lengtes geven de mogelijkheid tot het creëren van een strak zakelijke maar ook een meer ongedwongen en speelse compositie. De lange variant is daarnaast in staat te switchen tussen feller kantoorlicht en/of gedimd sfeerlicht.


De LED400 versie heeft een speciale ‘High Power LED strip’ verborgen tussen zijn vleugels, deze heeft een significante lichtopbrengst voor zijn geringe 400mm lengte.

De langere LED800 en LED1200 versie hebben een langere lengte, maar ook een extra functionaliteit ingebouwd. Door middel van een schakelaartje is zowel de lichtkleur als de lichtintensiteit te regelen. De basis stand is ‘Extra Warm White’ (±3000K), de perfecte atmosfeer voor in huis. Met het omzetten van de schakelaar wisselt dit naar ‘Warm White’ (±3300K) en verdubbelt de lichtopbrengst met een wittere licht kleur, waardoor de lamp meer geschikt wordt voor bijvoorbeeld het lezen van de krant, nog even wat werk doen op de laptop of een professionele kantooromgeving.

SPECIFICATIES

ontwerp door Daphna Laurens

in collectie sinds 2015

materialen massief eiken frame, 2 gepoedercoate aluminium kappen
LED strips met LED-driver(s) geïntegreerd in het frame
geleverd met 3 meter flexibel rubbersnoer en 1mm zwarte staalkabel

kleurvarianten

– greywhite RAL9002
– mossgrey RAL7003
– blackblue RAL5004
– andere kleuren mogelijk op verzoek

Long Shade LED400

dimensions length 57 cm, width 17 cm, height 13 cm

light source including 1 high power LED-strip of 400 mm

light colour standard with High Power LED, Extra Warm White ±2700K

light output ±400 lux

Long Shade LED800

dimensions length 97 cm, width 17 cm, height 13 cm

light source including 2 LED-strip of 800 mm

light colour primary LED-strip in Extra Warm White ±2700K
secondary LED-strip in Warm White combination ±3000K

light output ±250 lux or ±600 lux

Long Shade LED1200

dimensions length 137 cm, width 17 cm, height 13 cm

light source including 2 LED-strip of 1200 mm

light colour primary LED-strip in Extra Warm White ±2700K
secondary LED-strip in Warm White combination ±3000K

light output ±250 lux or ±600 lux

ONTWERPER

Vij5 designer DaphnaLaurens

BESTEL HIER