Lloop XL

Ontwerpduo samen met Vij5

“We kregen steeds vaker de vraag voor een grotere variant van de befaamde Lloop lamp uit onze collectie. Daarom vroegen we Ontwerpduo om eens na te denken over een grotere versie van de klassieke ‘Lloop ‘. Ze verrasste ons met een nieuwe vorm welke van het origineel is afgeleid maar zijn eigen karakter heeft en niet zo maar een verschaling. Wellicht zelfs de start van een nieuwe familie …”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING


De Lloop XL is de grote broer van de populaire Lloop lamp in de Vij5 collectie. Ontwerpduo bedacht een nieuwe vorm gebaseerd op hetzelfde principe als de originele Lloop: door het groter of kleiner maken van een lus in het elektriciteitssnoer met behulp van een houten klosje, is de lamp in hoogte verstelbaar. Functie wordt decoratie en andersom. Simpel, helder en zonder verborgen technieken.

De Lloop XL is beschikbaar als uni variant, waarbij de binnen- en buitenkant van de kap dezelfde kleur heeft en gecombineerd wordt met een bijpassend snoer. Los geplaatst of met meerdere is de lamp zeer geschikt voor boven een grote tafel. Gecombineerd met de kleinere Lloop Classic ontstaat er een gebalanceerde vormenfamilie.

SPECIFICATIES


ontwerp door Ontwerpduo
(Nathan Wierink & Tineke Beunders)

in collectie sinds 2017 (originele Lloop sinds 2009)

afmetingen Ø 50 cm, hoogte 15 cm

materialen gekleurde 1mm dikke, metalen lampenkap, inclusief houten klosje en 6 meter bijpassend textielsnoer

licht bron alle Lloop lampen worden geleverd inclusief een E27 LED lichtbron: Philips dimbare LED bulb E27 8W (vervangt 60W)

varianten Lloop XL uni, standaard beschikbaar in ‘uni white’, ‘uni black’ of ‘uni silk-grey’

Lloop XL ook mogelijk als ‘custom versie’ met een witte RAL9016 binnenzijde en een gekleurde buitenzijde op aanvraag.

ONTWERPERS