Le Belge System

door Reinhard Dienes

“We ontmoetten Reinhard toen we tegelijkertijd met hem op een beurs in Frankfurt exposeerden. We hadden zijn kastensysteem al eerder op een andere expo gespot en gefotografeerd, omdat de details van dit ontwerp ons erg aanspraken. Tijdens de beurs dronken we regelmatig samen koffie terwijl we praatten over ons werk en onze ontwerpen. Zo ontstond een vriendschap en Le Belge System werd een perfecte aanvulling op de Vij5 collectie!”

Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

Dit kastensysteem is gebaseerd op de elasticiteit van hout. De flexibiliteit van massief eikenhout in combinatie met vleugelschroeven laat een eenvoudige constructie van de kast toe. De stokken worden in speciaal ontworpen sleuven in de planken geplaatst en vervolgens door middel van de vleugelschroeven stevig aan de planken vastgeklemd.

De kast is hiermee uitbreidbaar, aanpasbaar, plat te verpakken en eenvoudig te monteren en te verstellen zonder gebruik te maken van gereedschap!

SPECIFICATIES

Ontwerp door Reinhard Dienes

In collectie sinds 2011

materiaal massief eiken PEFC gecertificeerd en behandled met Osmo hard-wax olie of gekleurde lijnzaad-olie, vleugelschroeven in standaard kleuren.

productie door onze lokale houtverwerker in Nederland. Afwerking en behandeling in de werkplaats van Vij5 in Eindhoven.

afwerking standaard behandeld met Osmo hard-wax olie. Dit behoudt de eiken-kleur, is water- en vuil-afstotend en bestand tegen vlekken van rode wijn, koffie, etc.

afmetingen
planken 65 x 30cm
stokken 55cm, 75cm, 110cm en 175cm

ONTWERPER

Vij5 designer ReinhardDienes

BESTEL HIER