Graphic Time ‘Dot’

Raw Color samen met Vij5

“Binnen Vij5 streven we er altijd naar om verschillende denkrichtingen samen te smelten tot iets nieuws zodat innovatieve, verfrissende producten kunnen ontstaan. Graphic Time is daar een mooi voorbeeld van. We zijn altijd al onder de indruk geweest van het werk van Raw Color, maar een product van hen opnemen in de Vij5 collectie was lastig omdat hun werk voornamelijk gericht is op grafisch ontwerp en minder op productontwerp. Met het ontwerpen van een klok, creëerden ze echter de perfecte match: interessante kruisbestuivingen vinden plaats tussen tijd en compositie, tussen grafisch ontwerp en productontwerp!”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

Graphic Time is een serie abstracte klokken ontworpen door Raw Color in het kader van hun solo tentoonstelling ‘Blend’ in The Aram Gallery in Londen. Samen met Vij5 is een van de modellen (Graphic Time ‘dot’) verder ontwikkeld en in productie genomen. Het kinetisch object is een grafische interpretatie van de functionele klok. De 3 gekleurde halve cirkels representeren uren, minuten en secondes.

De beweegbare schijven, geperforeerd om gewicht te verminderen, geven de klok voortdurend een nieuw uiterlijk door het verstrijken van de tijd. Het object is een combinatie van beweging en steeds veranderende composities dat tijd op een subtiele manier weer geeft.

SPECIFICATIES

ontwerp door Raw Color

in collectie sinds 2017

afmetingen diameters van de cirkels 6cm (uren), 15cm (minuten) & 14cm (seconden)

kleuren

  • nude/lagoon/pine
  • slate/sky/aubergine

ONTWERPERS

PRODUCTIE