Glint Light

Susanne de Graef samen met Vij5

 “Voor het ontwerp van de Glint Light verkende Susanne de ontstaansgeschiedenis van kunstmatig licht en liet zich daarbij inspireren door oude Philips-gloeilampenposters uit het begin van de 20e eeuw. De lichtstralen, verspreid vanuit de gloeilamp en prachtig geïllustreerd als geometrische patronen, tonen de essentie van licht en het effect ervan. Susanne vertaalde de patronen in vorm en materiaal. Door de Glint Light aan te zetten, worden de vorm en het materiaal gemengd met de effecten van licht, waardoor een mooie interactie met de omgeving ontstaat.”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

‘Glint’ betekent letterlijk ‘een kleine lichtflits, weerkaatst door een glanzend oppervlak’.

De Glint Light collectie is precies dat; een weerkaatsing van licht op twee in elkaar grijpende aluminium delen. Doordat de grafisch vormgegeven armen van de aluminium delen elkaar overlappen en de lichtbron deels afdekken ontstaat er een versplintert, poëtisch spel van licht. Het licht wordt diffuus verspreid over de wand, vloer en/of plafond.

De collectie bestaat uit twee verschillende type lampen: een hang- en wandlamp. De aluminium delen zijn geanodiseerd in verschillende kleuren. Iedere kleur heeft een ander effect op de reflectie van het licht en geeft het licht een eigen intensiteit en kwaliteit.

SPECIFICATIES

ontwerp door Susanne de Graef (NL)

in collectie sinds 2019

lokaal geproduceerd in Nederland

kleuren standard beschikbaar in:

  • ‘champagne’, een lichte messing-kleur
  • ‘black copper’, een donkere variant met een warme gloed

afmetingen diameter 41,5 cm, diepte 10 cm

variaties beschikbaar als:

  • wand versie, inclusief driver op de stekker
  • dimbare hanglamp, inclusief plafondkapje en dimmer
Glint Light door Susanne de Graef

ONTWERPER

BESTEL HIER