Framed

Breg Hanssen samen met Vij5

“Samen met de Sample Series en de Tabloid Tafels, vertegenwoordigt de Framed kast de introductie van het NewspaperWood materiaal in de Vij5 collectie. De kast is letterlijk rond het materiaal ontworpen en is daarmee een eerbetoon aan NewspaperWood.

Breg was één van de eerste ontwerpers die we hebben geselecteerd om met dit unieke materiaal te werken. Hij benaderde het materiaal op een pragmatische manier, zonder de poëtische eigenschappen ervan te negeren.”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

‘Framed’ is een serie uitgesproken kasten met een goed doordachte en gedetailleerde constructie. De kasten zijn door Breg Hanssen speciaal ontworpen rond het materiaal NewspaperWood. De kast bestaat uit een solide stalen frame welke als systeem in verschillende uitvoeringen en kleuren kan worden geleverd. Tijdens het ontwerpproces was Breg vooral gefascineerd door de kleur van het materiaal NewspaperWood. Of beter gezegd de “niet-kleur”. Om deze eigenschap te benadrukken heeft hij ervoor gekozen het NewspaperWood te verwerken in een meubel waarbij hij het combineert met contrasterende “wel-kleuren”.

NewspaperWood is een eigentijds materiaal dat bijdraagt aan de circulaire economie: een bestaand productieproces wordt omgedraaid door van papier weer hout te maken. Van restmateriaal uit de papierindustrie wordt een hoogwaardig materiaal vervaardigd dat overeenkomsten vertoont met echt hout. Ontelbaar veel lagen krantenpapier worden verwerkt tot een fineer en geven het materiaal een bijzondere houtachtige nerfstructuur. Het unieke karakter van NewspaperWood wordt bepaald door de zichtbare sporen van gedrukte letters, foto’s, advertenties en grafische elementen van het krantenpapier. Het materiaal is oorspronkelijk bedacht door Mieke Meijer.

Dit product is gemaakt met het originele materiaal NewspaperWood. Meer informatie over dit materiaal vind je hier: www.NewspaperWood.com

SPECIFICATIES

ontwerp door Breg Hanssen

in collectie sinds 2011

materiaal stalen frame, NewspaperWood panelen
(NewspaperWood fineer op een drager van grijsbord, 100% gerecycled papier)

variaties

 • 1 deur (weergegeven in RAL 9002 grey-white)
  met12 NewspaperWood panelen, afmetingen 42x42x60cm
 • 2 deurs horizontal (weergegeven in RAL 9002 grey-white, RAL4009 pastel-violet and RAL 1000 green-beige)
  met 18 NewspaperWood panelen, afmetingen 84x62x42cm
 • 2 deurs verticaal (weergegeven in RAL 6021 pale-green)
  met 21 NewspaperWood panelen, afmetingen 42x42x102cm
 • 3 deurs horizontaal (displayed in RAL 9002 grey white and RAL 7036 platinum-grey)
  met 24 NewspaperWood panelen, afmetingen 126x42x60cm
 • 3 doors vertical (displayed in RAL 9002 grey-white)
  met30 NewspaperWood panelen, afmetingen 42x42x144cm
 • 2 x 2 doors (displayed in light blue RAL 5012 and RAL 3022 salmon-red)
  met 30 NewspaperWood panelen, afmetingen 84x104x42cm

kleur standaard geproduceerd in RAL 9002 grey-white, andere kleuren op aanvraag

ONTWERPER

Vij5 designer BregHanssen

BESTEL HIER