Fixum

Floris Hovers samen met Vij5

“De Fixum kandelaar is bedacht door ontwerper en goede vriend Floris Hovers, met wie we al jaren graag samenwerken. We zijn erg blij met dit sympathieke kleinere item van Floris in de collectie, omdat zijn andere ontwerpen in de Vij5 collectie vooral meubels zijn. Deze opmerkelijke kandelaar is in onze ogen een typisch Floris Hovers-ontwerp. Als je van zijn stijl houdt, dan is de Fixum zeker een aanrader!”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING


Fixum is een eigenzinnige kandelaar welke zich aanpast aan verschillende diktes van kaarsen. De kandelaar is net als de meeste ontwerpen van Floris een product dat zichzelf in beeldtaal en opbouw goed laat uitleggen. De eenvoudige maar uiterst gebalanceerde constructie zorgt ervoor dat iedere willekeurige kaars stevig blijft staan en de compositie compleet maakt.

Wie het handschrift van Floris Hovers (her)kent zal zien dat het ontwerp van de kandelaar indirect voortkomt uit zijn vrije werk, waarbij hij zich richt op het maken van unieke assemblages en composities. Bij de kandelaar uit zich dit onder andere in het samenkomen van verschillende materialen: gekleurde stalen onderdelen worden gecombineerd met een perenhouten blokje en een messing vleugelschroef. Floris’ eigenheid in kleurgebruik is terug te zien in de serie van drie kleuren waarin de Fixum te verkrijgen is. De naam Fixum is Latijn voor gehecht/vastgemaakt/vast.

SPECIFICATIES


ontwerp door Floris Hovers

in collectie sinds 2017

materialen
gepoedercoate stalen voet & hoekprofiel
gepoedercoate slede
massief messing vleugelschroef
massief Perenhouten blokje
(kaars niet inclusief )

afmetingen
voet 6 x 13 cm
hoogte 8,5 cm
geschikt voor kaarsen van diameters 20mm tot 35mm

kleuren
RAL9002 grey-white
RAL1000 green-beige
RAL6034 pastel-turquoise
RAL7036 platina-grijs (NIEUW!)

Set of 3 rapeseed wax candles
Fixum candleholder + rapeseed wax candles

Nu ook leverbaar met (optioneel) koolzaadwas kaarsen!

De kaarsen zijn gemaakt van pure koolzaadwas en hebben daardoor van nature een mooie zacht wit-porseleinen kleur. Koolzaadwas is geharde plantaardige olie en wordt in Europa en zelfs ook in Nederland verbouwd. Een lokaal product en een duurzaam alternatief voor paraffine kaarsen! Koolzaad wordt vaak verbouwd op braakliggende stukken land, zonder bestrijdingsmiddelen. Vooral als bodemverbeteraar in wisselteelt verrijkt koolzaad de grondstructuur door humusvorming, waarna volgende oogsten een betere opbrengst hebben.

Bovendien is koolzaad bevorderlijk voor de biodiversiteit omdat deze rijk bloeiende plant ook als voedsel voor bijen en andere insecten dient. Voor de verbouw van de koolzaad planten hoeven geen mensen en dieren te wijken, er worden geen oerwouden voor verbrand en er worden geen fossiele grondstoffen voor gebruikt.

Deze koolzaadwas kaarsen: zijn handgemaakt in Nederland, volledig biologisch afbreekbaar (restjes kunnen in de biobak), hebben een kleine ecologische voetafdruk, zijn 100% plantaardig, branden langer dan reguliere kaarsen en bevatten géén genetisch gemanipuleerde of giftige stoffen.


ONTWERPER

BESTEL HIER