Fibonacci Fabrics kussens

Jolijn Fiddelaers samen met Vij5

“De kussens van de Fibonacci Fabrics serie zijn gebaseerd op de beroemde reeks van Fibonacci; een wiskundige verhouding die overal in de natuur terugkeert. De kussens zijn speciaal voor de Vij5 collectie ontworpen en gemaakt door gebruik te maken van traditionele technieken in een hedendaags ontwerp. Wij waren persoonlijk erg gecharmeerd van het prachtige hand-borduurwerk van de Indiase ambachtslieden en vroegen Jolijn een serie kussens te ontwerpen gebaseerd op een specifieke techniek. Ze maakte een zorgvuldig ontwerp waarbij kleuren, patronen en borduursels elkaar ontmoeten en overlappen. De kussens zijn mooi op zichzelf, maar zijn ook onderdeel van een groter geheel waardoor ze mooi met elkaar te combineren zijn. De producten zijn gemaakt van de meest verfijnde kwaliteit biologisch katoen en fairtrade geproduceerd in India.”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

Fibonacci Fabrics is een serie verfijnde textiel producten gebaseerd op de beroemde reeks van Fibonacci; 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, etc. Elk volgende getal is de som van de twee voorgaande wat resulteert in een wiskundige verhouding die overal in de natuur terug keert.

Textielontwerpster Jolijn Fiddelaers ontwierp een uitgebreide collectie gebaseerd op deze reeks waarin kleurvlakken, patronen en borduurwerk elkaar ontmoeten.

Fibonacci Fabrics bestaat uit kussens en shawls (in 2 maten), in diverse designs en kleurstellingen. Alle producten functioneren als individu maar zijn tegelijkertijd ook zichtbaar onderdeel van een groter geheel. “The whole is greater than the sum of its parts”. 

Fibonacci Fabrics laat zien dat sustainable design ontstaat waar traditie en innovatie samensmelten en elkaar tot een hoger niveau brengen. Voor deze collectie maakte Jolijn een mooie combinatie tussen Indiaas vakmanschap en Nederlands design. Het is haar missie om “traditie te koesteren en innovatie te omarmen”. Ze neemt haar tijd om de essentie van de ambachten te begrijpen en van daaruit nieuwe vormen te creëren. Daarmee brengt ze een nieuw perspectief binnen de bestaande kaders en draagt ze bij aan de prachtige vaardigheden van de Indiase ambachtslieden.

Alle producten zijn: 

– Gemaakt van de meest verfijnde kwaliteit biologisch katoen

– Milieuvriendelijk hand geverfd

– Volledig (!) handgeweven én hand geborduurd

– Ontworpen volgens natuurlijke principes

– Fair-trade en met trots geproduceerd in India

SPECIFICATIES

ontwerp door Jolijn Fiddelaers

ontwikkeling door IXX Creates

in collectie sinds 2014 (nieuwe versie sinds 2016)

afmetingen

kussen 55 x 55 cm met groene accenten
kussen 40 x 40cm met roze accenten
kussen 35 x 50 cm met beige accenten

Alle kussens worden met vulling geleverd. De kussen-vulling wordt volledig in Nederland geproduceerd, van het wassen van de veren en het dons tot het vullen van de kussens.

afbeeldingen door Marloes van Doorn (op locatie in India) & Vij5 (studio fotografie)

ONTWERPER

Vij5 designer ontwerper JolijnFiddelaers

BESTEL HIER