Epaulette

door Caroline Olsson & Ida Noemi

“Caroline Olsson en Ida Noemi komen beiden uit Noorwegen en hebben hun eigen ontwerpstudio’s in Oslo. Wij ontdekten hun prachtige fotolijsten voor het eerst op de Stockholm Furniture Fair in Zweden waar Ida & Caroline ze aan het publiek introduceerden. We waren meteen verliefd op het ontwerp. Jullie ook?”

Arjan & Anieke

ABOUT

Epaulette is een frame waarbij de focus op de hoeken ligt. De constructie bestaat uit eikenhouten onderdelen die bij elkaar worden gehouden door L-vormige hoekprofielen in koper of messing. De profielen worden in de hoeken geschoven en versterken de expressie van de lijst op een subtiele maar karakteristieke manier. De hoeken van een frame definiëren het silhouet en kunnen daarom gezien worden als de ‘schouders’ van een afbeelding.

Het frame kan zowel horizontaal als verticaal opgehangen worden aan een schroefje of spijker in de muur, door de uitsparingen in de achterplaat.

Epaulette is het Franse woord voor ‘schouderstuk’, welke gebruikt kan worden als decoratie of om de rang van een uniform aan te geven.

SPECIFICATIONS

ontwerp door Caroline Olsson en Ida Noemi 

in collectie sinds 2016

materiaal massief eiken PEFC gecertificeerd eikenhout, ook verkrijgbaar met gekleurde lijnzaadolie
koper of messing hoekprofielen
plexiglas of spiegelglas

productie door onze lokale houtbewerker in regio Eindhoven
Assemblage, controle en verpakking in onze eigen studio

afmetingen beschikbaar in de maten A5, A4, A3 en 50×70 cm, op aanvraag ook in 70x100cm en andere afmetingen op verzoek.

INSTRUCTIES

Hoe het frame te openen? Zorg, voordat je begint, voor een schoon en vlak oppervlak. Schuif de heokstukken één voor één uit het hout. Het is voldoende om twee tegenoverliggende hoekstukken eraf te schuiven, bijvoorbeeld linksboven en rechtsonder. Plaats je favoriete kunstwerk of tekening achter de glasplaat en schuif alles weer in elkaar.

Hoe het frame op te hangen? Je kunt ze aan de muur hangen in twee richtingen, aan een spijker of schroef, door de uitsparingen in de achterplaat. Zorg dat de houten delen netjes tegen de muur aanhangen en draai eventueel de schroef wat verder in of uit de muur.

Onderhoud van het messing/koper: De hoekstukken zijn gemaakt van puur messing of koper. Van nature kan hier oxidatie plaatsvinden wat een mooie patina geeft. Mocht je ze weer op willen poetsen, zorg dan wél dat je de hoekstukken van het frame afhaalt om vlekken van de koperpoets op het hout te voorkomen.

Je kunt gebruik maken van een koperpoetsdoek zoals bijvoorbeeld HG copper shine polish (www.HG.eu).

Epaulette animation

ONTWERPERS

BESTEL HIER