Elementiles

Ontwerpduo together with Vij5

“Voor de Elementiles was Ontwerpduo geïnspireerd door houten kinderspeelgoed; eenvoudige vormen met eindeloos veel mogelijkheden. Dat werd ook het basisidee voor deze elementaire muurvormen. Met een professionele aanpak gaf Ontwerpduo de items niet alleen een mooie vormentaal maar ook een functie. We houden van het speelse karakter van de Elementiles. De vier basisvormen die op verschillende manieren kunnen worden gepositioneerd door ze te roteren, geven je de mogelijkheid om je eigen persoonlijke compositie op de muur te maken!”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

Elementiles zijn een reeks decoratieve wandelementen die verschillende functies vertegenwoordigen. Spiegels, magnneetborden, prikborden, krijtborden, eikenhouten kastjes en frames voor in de woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, enz.⁠

Met de verscheidenheid in Elementiles maak je in een handomdraai een decoratieve en toch functionele compositie op de muur met slechts vier basisvormen die eenvoudig kunnen worden gemonteerd. De verschillende Elementen zijn allemaal los te koop, zodat je je eigen set samen kunt stellen.

Voor de Elementiles was Ontwerpduo geïnspireerd door houten kinderspeelgoed; eenvoudige vormen met eindeloos veel mogelijkheden. Dat werd ook het basisidee voor deze elementaire muurvormen. Met een professionele aanpak gaf Ontwerpduo de items niet alleen een mooie vormentaal maar ook een functie. De vier basisvormen die op verschillende manieren kunnen worden gepositioneerd door ze te roteren, geven je de mogelijkheid om je eigen persoonlijke compositie op de muur te maken!

Elementiles sequence 755
eleme

SPECIFICATIES

ontwerp door Ontwerpduo (Nathan Wierink & Tineke Beunders)

in collectie sinds 2015

afmetingen

  • small (driehoek); zijdes van 25cm en ca. 22cm high
  • diamond (parallellogram); ca. 43cm hoog en 25cm breed
  • medium (medium trapezium); 50cm breed en ca. 22cm hoog
  • large (grote trapezium); 75cm breed en ca. 22cm hoog

varianten

  • Mirror tiles (small en large) – glazen spiegels
  • Chalk tile (medium) – zwarte borden met schoolbordverf op 9 mm dik mdf
  • Cork tiles (medium and large) – prikbord, 1cm dik kruk met afgeronden hoeken
  • Wireframes (diamond) – gelaste draadframes 8,5cm diep, gepoedercoat in roze RAL3017 en blauw RAL5022
  • Oak cabinet (small and medium) – handgemaakt eiken kastjes 6 cm diep
  • Magnetic tiles (diamond and large) – gekleurde stalen magneetborden in geel RAL1014, groen RAL6019 of silk-grey RAL7044
Voorbeelden van combinatie sets:

ONTWERPERS

portret-Ontwerpduo-zwart-wit-door-Jeroen-van-der-Wielen-

BESTEL HIER