Dressed Cabinet

Puck Dieben samen met Vij5

“De Dressed Cabinet is een product waar je meteen verliefd op wordt zodra je hem ‘in actie’ ziet. De flexibiliteit die het product biedt en de eindeloze variaties die ermee kunnen worden gemaakt, maken het een perfect Vij5 product. Toen we contact opnamen met Puck waren we ook erg te spreken over haar positieve en vrolijke houding, waardoor een samenwerking snel tot stand kwam. Dankzij het hoge kwaliteitsniveau van het prototype dat Puck maakte voor haar afstuderen, hoefden we alleen nog maar een paar (productie)details af te stemmen en een koppeling te maken naar de juiste producent. Een nieuw Vij5 product was geboren!”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

De Dressed Cabinets zijn geïnspireerd op een jeugdherinnering. Als een klein meisje bouwde Puck hutten door beddengoed op te hangen aan haar stapelbed. Handdoeken werden schuifdeuren en kussenhoezen deden dienst als opbergvakken. Als ontwerper heeft Puck het plezier dat ze als kind had in hutten bouwen nieuw leven ingeblazen.

Met haar ontwerp laat ze zien wat stoffen kunnen doen voor een eenvoudige stellingkast. Je kunt de kast aankleden door stoffen door en om het frame te weven. De spanning in de stof zorgt voor de uiteindelijke vorm en functie van het ontwerp; open of gesloten, formeel of speels, statisch of dynamisch.

SPECIFICATIES

ontwerp door Puck Dieben

in collectie sinds 2017

materiaal gepoedercoat stalen frame, Kvadrat stof, hout

varianten

  • Dressed Cabinet – Divide 3; 3 lagen & 5 meter Kvadrat stof
  • Dressed Cabinet – Divide 5; 5 lagen & 5 meter Kvadrat stof

afmetingen

planken 87,4 x 40,0 x 3,5 cm
buitenmaten 88,2 x 40,8 cm
hoogte bij 3 lagen 113,4 cm
hoogte bij 5 lagen 186,4 cm

kleur combinaties

  • RAL6004 green-blue & Kvadrat Canvas 984
  • RAL7036 platinum-grey & Kvadrat Canvas 716
  • RAL9002 grey-white & Kvadrat Canvas 716
  • Andere kleurcombinaties van RAL & Kvadrat Canvas mogelijk op aanvraag!

Kleur combinaties

Andere Kvadrat Canvas opties

ONTWERPER

BESTEL HIER