Dashed Light

Léon de Lange samen met Vij5

“Het idee om de Dashed Lights in de Vij5-collectie op te nemen vond zijn oorsprong in de werkplaats van een van onze staalfabrikanten. We zagen ruwe versies van de lampen in een van zijn kasten en vonden het zonde dat zo’n mooi en goed ontworpen product nog niet op de markt beschikbaar was. Dus namen we contact op met Léon, de ontwerper van de lamp, en nodigden hem uit in onze studio om een mogelijke samenwerking te bespreken. Het bleek een perfecte match te zijn: deze relatief kleinere lampen zijn een mooie aanvulling op de Vij5-collectie en Léon was blij met deze frisse aandacht voor zijn ontwerp!”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

De naam van deze serie lampjes is geïnspireerd op de ‘dashed line’. Hét stippellijntje dat veel gebruikt wordt bij ontwerpprocessen en het weergeven van snij- en (in dit geval) vouwlijnen. De Dashed Lights zijn zorgvuldig ontwikkeld door ontwerper Léon de Lange en zijn tot in perfectie gedetailleerd.

De lampen worden laser gesneden uit een vlakke RVS plaat (te zien op de tijdlijn) en vervolgens met de hand in elkaar gevouwen tot een 3D vorm, afgemonteerd met popnagels en gecoat. Wanneer het licht aan is ‘lekt’ het licht door de stippellijntjes naar buiten waardoor een bijzonder lichtspel ontstaat. Het resultaat is een serie lampen met een zeer verfijnde uitstraling.

SPECIFICATIES

ontwerp door Léon de Lange

in collectie sinds 2013 (messing versie sinds 2014)

afmetingen beschikbaar in 3 varianten:

  • Dashed Lights 10cm; 10x10cm, breedte 10cm, hoogte13cm
  • Dashed Lights 16cm; 16x16cm, breedte 17,5cm, hoogte 14cm
  • Dashed Lights 21cm; 21x21cm, breedte 21cm, hoogte 14cm

materiaal messing plaat 0,8mm
Wordt geleverd als geassembleerd product, het vouwen doen we bij de productie al.
Textiel snoer lengte 3 meter

licht bron inclusief alle Dashed Lights worden geleverd met een E27 LED lichtbrton: Philips dimbare LED 5W (vervangt 40 Watt)

ONTWERPER

Vij5 designer LeonDeLange

BESTEL HIER