Coatrack by the Meter

Maarten Baptist samen met Vij5

“We kennen Maarten al een tijdje als een geweldig goede ontwerper. Maar we leerden hem pas echt kennen tijdens een reis naar Moskou waar we samen exposeerden. Onder Vij5 begint een samenwerking vaak vanuit een vriendschap of een wens om samen te werken. Daarom vroegen we Maarten of hij een geschikt product in zijn portfolio had dat in de Vij5-collectie zou kunnen passen. Maarten stelde zijn Coatrack by the Meter voor en dat bleek een schot in de roos!

Samen introduceerden we nieuwe kleuren en ontwikkelden het product tot een systeem waarin we hoekstukken en een klein eikenhouten plankje hebben toegevoegd dat precies op de kapstok past.”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

De ‘Coatrack by the meter’ is een knipoog naar de wand kapstokken van de Shakers, die hun kapstokken over de hele lengte van de muur aanbrachten. ⁠

De basis van deze kapstok bestaat uit een vierkante metalen staaf waaruit elke tien centimeter een haakje wordt gesneden met een laser. Daarna worden de haken met de hand naar buiten gebogen. Het gat dat ontstaat door het haakje biedt ruimte om de kapstok aan de muur te kunnen schroeven.⁠ Net als bij de Shakers, ontbreekt in dit ontwerp alles wat er niet toe doet.

De kapstokken zijn verkrijgbaar in drie lengtes (100 cm, 50 cm en 19,76 cm) die je naar eigen inzicht aan elkaar kunt koppelen (voor het echte Shaker-effect) maar natuurlijk ook los een mooi element op je wand zijn. Als grapje verwerkt Maarten zijn geboortedatum in ieder product dat hij ontwerpt, daarom is de twee-haaks kapstok 19,76 cm lang!

SPECIFICATIES

Ontwerp door Maarten Baptist

In collectie sinds 2014

Afmetingen

Beschikbaar in 3 basis afmetingen

  • 1 meter, 10 haken
  • 0,5 meter, 5 haken
  • 19,76 cm, 2 haken

Items om een set mee te maken

  • hoekstukken 10 x 10 cm
  • verbindingsstukken van 20 cm & 50 cm zonder haakjes
  • masasief Eikenhouten plankje welke op elke 2 haakjes te plaatsen is

Kleuren

Standaard en uit voorraad verkrijgbaar in de volgende kleuren (custom kleuren op aanvraag):

  • RAL 6019 white-green
  • RAL 9002 grey-white
  • RAL 9017 black
Vij5-Showroom-Dutch-Design-Week 016-image-by-Vij5 0 BLOG

BESTEL HIER

Vij5 designer MaartenBaptist

BESTEL HIER