Brass Light

David Derksen samen met Vij5

“Al sinds we naast David presenteerden op de (bijna legendarische) Autofficina-expo in 2010 in Milaan waar David zijn Copper Lights voor het eerst presenteerde, zijn we geïntrigeerd door deze lampenserie.

Als een echte perfectionist ontwikkelde David de lampen samen met een modelmaker totdat hij helemaal tevreden was. De modelmaker, gevestigd in Eindhoven, produceert de lampen nog steeds met de hand en met volledige toewijding. Wij beschouwen de lampen daarom als ware kunstwerken. We zijn erg trots dat deze bijzondere lampen sinds 2014 onderdeel zijn van de Vij5-collectie!”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

Door een dunne plaat koper te vouwen kunnen stabiele constructies ontstaan, zo bewijst David Derksen met zijn Copper & Brass Lights. Het vouw-principe definieert de vorm én de esthetiek van de lampen en vormt daarmee een delicate maar verfijnde serie lampen.

Alle onderdelen zijn ge-etst. Met deze nauwkeurige techniek worden de buiglijnen in het materiaal aangebracht, waarna ze met de hand worden gevouwen en geassembleerd in Eindhoven.

Door de reflectie van de omgeving in de glanzende koperen oppervlaktes krijgt elk facet zijn eigen kleurtoon; van donkerbruin naar rood en oranje. Het koper geeft een warme gloed aan het licht. De Copper Lights zijn verkrijgbaar in drie verschillende vormen, waardoor ze breed toepasbaar zijn in het interieur.

SPECIFICATIES

ontwerp door David Derksen

in collectie sinds 2014

ontwikkeling & productie Breemer PRODUCT House

afmetingen beschikbaar in 3 modellen:

  • BL16 Ø185 × 435 mm, met 16 facetten
  • BL25 Ø290 × 255 mm, met 25 facetten
  • BL30 Ø410 × 155 mm, met 30 facetten

materiaal messing plaat 0,3mm dik, 3 meter zwart rubberen snoer

lichtbron inclusief E27 LED lamp

varianten ook verkrijgbaar als Copper Light of Wooden Light!

CERTIFICERING

De Copper Lights CL-16, CL-25 en CL-30 en Brass Lights BL-16, BL-25 en BL-30 voldoen aan de richtlijnen voor CE certficering volgens LVD (2006/95/EG) en komen overeen met de standaarden NEN-EN-ISO 12100: 2010 en NEN 1010: 2007.

ONDERHOUD

Koper en messing oxideren van nature onder invloed van lucht en vocht. Daarom zullen de lampen in de loop van de tijd donkerder worden en een ‘patina’ ontwikkelen. Dit is onderdeel van het ontwerp en ze worden er alleen maar mooi op!

Met name vingerafdrukken hebben een grote invloed op specifieke plekken door de zuren in onze huid. Bij het ophangen van de lamp raden we dan ook aan om de bijgeleverde handschoenen te gebruiken.

Mochten er toch vlekken op komen of mocht u de lamp weer helemaal op willen poetsen naar de oorspronkelijke staat dan kan dat. Er zit in principe geen coating op, dus de lamp is te peotsen met koper[poets. We raden HG copper/brass shine cloth aan voor lichte vlekken of HG copper shine polish (www.HG.eu) voor hardnekkige vlekken of grotere vlakken.

Let wel; de lamp is fragiel, dus duw niet te hard tijdens het poetsen en vergeet natuurlijk niet de stroom eraf te halen en/of de lamp van de fitting te halen voordat je begint!

ONTWERPER

Vij5 designer DavidDerksen

BESTEL HIER