Brass Light BL28 LED

David Derksen samen met Vij5

“We vinden het belangrijk om de producten in de Vij5-collectie regelmatig te analyseren, te herontwikkelen en te verbeteren om ervoor te zorgen dat ze blijven voldoen aan de huidige eisen van onze doelgroep. Daarom introduceren we met plezier een nieuwe toevoeging aan de Brass Light collectie, ontworpen door David Derksen. Afgeleid van zijn originele Copper Lights, waar we al sinds de (bijna legendarische) Autofficina-expo in Milaan in 2010 door geïntrigeerd zijn, is deze nieuwe versie van de lamp klaar voor het volgende decennium.”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

De BL28 LED is een nieuwe, geüpdatete versie van de bekende Brass Lights van David Derksen. De vorm van de lamp is geconstrueerd door een 0,3 mm dunne messing plaat te vouwen. Door middel van etsen worden de buiglijnen in het materiaal aangebracht, waarna ze met de hand worden gevouwen en geassembleerd in Eindhoven.

Waar de originele serie van de Brass Lights de meer traditionele E27-lichtbronnen gebruiken, creëerde David deze nieuwe versie van de lamp om te voldoen aan de huidige eisen op het gebied van lichtontwerp. De nieuwe lamp bevat daarom een LED-lichtbron en een diffuser die zorgt voor een betere en gelijkmatigere lichtopbrengst. De LED-driver is geïntegreerd in de lamp en kan daardoor rechtstreeks op het 220V netwerk aangesloten worden. Ook is de vorm van de lamp vereenvoudigd en gemoderniseerd, zonder de verfijnde esthetiek van de originele Brass Lights te verliezen. Door de reflectie van de omgeving in de glanzende messing oppervlaktes krijgt elk facet zijn eigen kleurtoon, van donker goud tot geel en beige.

SPECIFICATIES

design door David Derksen

in collectie sinds 2019

ontwikkeling door Breemer PRODUCT House

afmetingendiameter 45cm, height appr. 13cm

materiaal brass sheet 0,3mm thick, 3 meters of black rubber cable, LED light source integrated

licht kleur warm wit 2700K, CRI value 80

energielabel A++ (10 watt, 950 lumens, lasts up to 30.000 hours)

varianten ontworpen als toevoeging aan de serie van de Copper Light, de Brass Light en de Wooden Light!

BL28 LED by David Derksen

ONDERHOUD

Koper en messing oxideren van nature onder invloed van lucht en vocht. Daarom zullen de lampen in de loop van de tijd donkerder worden en een ‘patina’ ontwikkelen. Dit is onderdeel van het ontwerp en ze worden er alleen maar mooi op!

Met name vingerafdrukken hebben een grote invloed op specifieke plekken door de zuren in onze huid. Bij het ophangen van de lamp raden we dan ook aan om de bijgeleverde handschoenen te gebruiken.

Mochten er toch vlekken op komen of mocht u de lamp weer helemaal op willen poetsen naar de oorspronkelijke staat dan kan dat. Er zit in principe geen coating op, dus de lamp is te poetsen met koper-poets. We raden HG copper/brass shine cloth aan voor lichte vlekken of HG copper shine polish (www.HG.eu) voor hardnekkige vlekken of grotere vlakken.

Let wel; Vergeet natuurlijk niet de stroom eraf te halen en/of de lamp van de fitting te halen voordat je begint!

BL28 LED by David Derksen & Glint Light by Susanne de Graef

ONTWERPER

Vij5 designer DavidDerksen

BESTEL HIER