Angled Cabinet

Thier & van Daalen samen met Vij5

“Iris en Ruben zijn meesters in het ontwerpen van interieurproducten om persoonlijke objecten op een prachtige manier te presenteren. De ‘Angled Cabinet’ vormt hierop geen uitzondering. Het minimalistische en goed uitgebalanceerde ontwerp creëert een leeg canvas welke je kunt invullen met eigen bezittingen. Of dat nu je kostbaarste souvenirs, favoriete boeken of een paar willekeurige rariteiten zijn: deze vitrinekast zorgt ervoor dat het er meteen geweldig uitziet!”

– Arjan & Anieke

OMSCHIJVING

Voor het ontwerp van de Angled Cabinet was Studio Thier & van Daalen geïnspireerd door de schetsen en tekeningen van kunstenaars en architecten als Le Corbusier, Rietveld en Joost Swarte, die in hun handschrift een unieke isometrische projectie gebruiken. Gefascineerd door houten frames vanwege hun sterke, heldere en herhalende vormentaal, vertaalden ze dit principe in een nieuw herhalend patroon van balken en verbindingen in hout.

De Angled Cabinet is gecontrueerd met opvallende knooppunten waarbij alle drie de balken elkaar evenveel raken. Door de balken om hun assen te roteren, ontstaat er een nieuwe verbinding op het kruispunt waardoor een sterke constructie tot stand komt. Wanneer je deze structuur in een isometrisch perspectief ziet, is het alsof je een architectonisch skelet bekijkt waarbij je vanuit iedere hoek een ander beeld krijgt.

De kast is ontworpen als een modulair systeem en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen door de balken in verschillende lengtes, hoogtes en breedtes te herhalen. De glazen en aluminium panelen zijn verwisselbaar waardoor de indeling van de kast flexibel is. Het houten wijnrek is optioneel en wordt aan het frame van de kast bevestigd.

SPECIFICATIES

ontwerp door studio Thier & van Daalen

in collectie sinds 2017

materiaal frame massief eiken 20x20mm

indelingsopties

  • gekleurde glaspanelen 6mm in 3 lengtes (verwisselbaar)
  • aluminium panelen RAL9002 greywhite of RAL7036 platinumgrey (verwisselbaar)
  • geïntegreerd wijnrek (optioneel, bevestigd aan frame)

afmetingen

hoogte 3 lagen 85 cm & breedte 35 cm

lengte 154,5 cm (3 rijen)
lengte 104,5 cm (2 rijen)
lengte 54,5 cm (1 rij)

Dit modulaire systeem is per vak leverbaar met: aluminium paneel (los onderdeel) in grijs-wit of platinum-grijs, glas paneel van 1, 2 of 3 vakken lang of met gemonteerd wijnrek.

Mogelijke kleuren glas
Mogelijke kleuren voor het eikenhout

ONTWERPER

portrait-studio ThiervanDaalen-Lisa Klappe BW

BESTEL HIER