Align

Antje Pesel samen met Vij5

“Antje Pesel is als productontwerper gevestigd in Halle, Duitsland. We ontdekten haar werk op een beurs in Frankfurt. De ontwerpen die ze daar presenteerde bleven in ons hoofd hangen, maar het kwam nog niet direct tot een samenwerking. Totdat we de fantastische ‘Align’ lamp ontdekten in haar portfolio!

De lamp is slim, eenvoudig en fascinerend tegelijk en zorgt altijd voor een verrassingsmoment wanneer we hem aan iemand demonstreren. De magneet zorgt ervoor dat je de lamp kunt richten en aan verschillende situaties kunt aanpassen in je interieur.”

– Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING

Align is een minimalistische lamp, waarvan het ontwerp is gebaseerd op een eenvoudige metalen halve bol. De eenvoud van de lamp wordt weerspiegeld in zowel vorm als functie. De lamp kan op verschillende manieren worden gebruikt, omdat het elektriciteitssnoer en de ophangkabel van elkaar gescheiden zijn.

Bijzonder bij deze lamp is de manier van ophangen. De halve bol wordt namelijk vastgehouden door een kleine magneet, waardoor de kap kan worden geroteerd in elke gewenste richting en de lichtbron perfect gepositioneerd kan worden.

Daarnaast bevat de set ook een kleine siliconen tafelvoet, waarin de lampenkap ook geplaatst kan worden in alle richtingen.

Hangend functioneert de Align als een hanglamp boven de tafel, in een vrije ruimte of als een leeslamp naast de bank. Met behulp van de siliconen voet transformeert de lamp in een mooie tafellamp. Het elektriciteitssnoer kan zowel aan het plafond als via een stopcontact worden aangesloten.

SPECIFICATIES

ontwerp door Antje Pesel

in collectie sinds 2017 (nieuwe versie in 2020)

afmetingen diameter 17cm

materialen
gepoedercoate metalen kap
dimbare LED driver & led-schijf geïntegreerd
siliconen magneet-deel + standvoet (zwart of wit)
metaaldraad 0,5mm met plafond bevestiging

licht kleur ong. 2700K (warm wit)

beschikbare kleuren
wit RAL9016
zwart RAL9005

Verander eenvoudig de positie van de lamp met de magneet!

ONTWERPER

BESTEL HIER