fbpx

Sample Series

rENs samen met Vij5

“Samen met de Framed kast en de Tabloid Tafels, vertegenwoordigen de Sample Series de introductie van het NewspaperWood materiaal in de Vij5 collectie. Deze sierraden zijn letterlijk om dit unieke materiaal heen ontworpen en focussen op de details en zijn unieke uitstraling. We selecteerden Renee en Stefanie (rENs) als een van de eerste ontwerpers om met NewspaperWood te werken waarbij we met name hun gedegen onderzoek-gestuurde aanpak met dit materiaal waarderen."

- Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING


Een serie handgemaakte sierraden, speciaal ontworpen rondom het 'NewspaperWood' materiaal. Hierbij benadrukt het sierraad de details en indivuele verschillen van ieder sierraad.

NewspaperWood is een nieuw materiaal, bedacht door Mieke Meijer, en ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse designlabel Vij5. De productie en ontwikkeling van het materiaal is nu losgekoppeld van de idvidieuel studio's en wordt verder onder NewspaperWood BV ontwikkeld en geproduceerd. NewspaperWood laat papier, dat van hout gemaakt is, weer tot hout terugkeren. Wanneer een boomstam van NewspaperWood gezaagd wordt verschijnen er lijnen welke lijken op de jaarringen van de boom.

 

rENs, de ontwerpers van de Sample Series, zien NewspaperWood als een archief van woorden, karakters en verhalen. Deze aerchivering of opslag in het materiaal benadrukt zowel hun verhaal als het materiaal zelf. Verhalen van de krant, samengevat tot een materiaal en verwerkt tot een sierraad. Omhult door een messing or rvs houder, wordt het een draagbaar archief. Wie goed kijkt kan soms letters of zelfs woorden ontdekken.

SPECIFICATIES


ontwerp door rENs (Renee Mennen & Stefanie van Keijsteren)

in collectie sinds 2011

afmetingen Ø 30, Ø 40, Ø 50, Ø 70 en Ø 110cm, ketting-lengte 90 cm

materiaal Het NewspaperWood onderdeel wordt vastgehouden door een messing of rvs ring, de diameter van het materiaal en de datum van de krant waar dit specifieke stukje hout van gemaakt is zijn in de ring gegraveerd,

beschikbaarheid op voorraad in bovenstaande maten. Helaas is het niet mogelijk om dit sierraad te laten maken van de datum van één specifieke krant.

STORIES


NewspaperWood
|

NewspaperWood is the result of a study project of Design Academy Eindhoven graduate Mieke Meijer. After partnering with Vij5 and the presentation of the material at its infancy in 2011, the material underwent a long... Lees Meer

ONTWERPER


BESTEL HIER


Sample Series
Sample Series

Together with the Framed cabinet, the Sample Series jewellery represents the introduction of the NewspaperWood material in the Vij5 collection. The jewellery is specially designed around this unique material, focussing on the details and its distinct appearance.

more information meer informatie


 95,00 195,00 Opties selecteren
Terug