fbpx

Prägen

Hanne Willmann samen met Vij5

"We ontmoette Hanne in Berlijn een tijdje geleden, waar ze ons samples toonde van haar 'Prägen' project. We zijn altijd gefascineerd door nieuwe materialen en waren dan ook gelijk onder de indruk van haar techniek. We namen een sample mee naar onze studio in Eindhoven en hebben Hanne uitgenodigd bij ons een workshop te  doen om samen de mogelijkheden te onderzoeken. De Prägen Boards zijn de eerste producten die we met deze techniek ontwikkeld hebben, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Wat interessant is aan het gebruikte perenhout, naast dat het een prachtige kleur heeft, is dat het zich vooral erg goed leent voor deze techniek waar dat met andere houtsoorten niet lukt!"

- Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING


Tijdens haar afstuderen ontwikkelde Hanne Willmann een techniek om hout te 'pregen'. Na talrijke studies vond ze een methode om op deze manier permanente structuren en reliëf in houtoppervlakken te creëren.

Samen met Vij5 ontwierp Hanne een set van twee perenhouten presentatieplanken voor snijden en serveren, die uniek zijn vanwege het gepreegde reliëfpatroon. Deze techniek geeft het perenhouten oppervlak letterlijk een derde dimensie en maakt het daarmee zowel visueel als tactiel aantrekkelijk.

De presentatieplanken zijn handig in gebruik en verfraaien tegelijkertijd je keuken. De vlakke kant kan als snijplank gebruikt worden, de reliëf zijde is bestemd als presentatieplateau. De cirkelvormige handgrepen maken de planken niet alleen handzaam maar zorgen er ook voor dat je ze aan de muur kunt hangen, waardoor een mooie geometrische compositie ontstaat.

SPECIFICATIES


ontwerp door Hanne Willmann

in collectie sinds 2017

afmetingen large 16 x 68 cm & medium 18 x 30cm

materiaal massief perenhout met 'Prägen' techniek, behandeld met druivenpitolie, metalen gepoedercoate zwarte ringen

STORIES


Vij5 at Design District 2018
|

Design District is the best interior design trade event in the Netherlands. During 3 days, over 10,000 m² is filled with presentations from the finest 200 interior brands. Lees Meer

Kies Kleur (Dutch Design Week 2018)
|

Locatie Vij5 Showroom, Eindhoven Jaar 2018  Fotografie door Vij5 Dit jaar zocht Vij5 de grenzen op van crowdfunding door de community te betrekken bij één van de belangrijkste keuzes van een ontwerpproces; het kiezen van kleur. Het experiment draaide... Lees Meer

ONTWERPER


BESTEL HIER


Prägen Board
Prägen Board

After numerous studies Hanne Willmann developed a technique to emboss permanent structures into wood surfaces. Together with Vij5, Hanne designed a set of two Pear wood boards for cutting and serving, which are unique because of the embossed parts. Through the emboss technique, the surface of the pear wood gets a third dimension – visual and haptic.

The reliëf side is for serving, the flat side for cutting.

 


 95,00 249,00 Opties selecteren
Terug