fbpx

Dashed Light

Léon de Lange samen met Vij5

“Het idee om de Dashed Lights in de collectie op te nemen ontstond bij het bezoek aan onze staalproducent hier in de regio. We zagen daar 'rauwe' versies van de lampen in de kast liggen als prototype en vonden het zonde dat hier nog geen productiemodellen van waren.

We namen contact op met Léon, de ontwerper van de lamp, en nodigden hem bij ons in de studio uit om een mogelijke samenwerking te bespreken. Het bleek een perfecte match: deze relatief kleinere lampen waren een mooie aanvulling op de Vij5 collectie en Léon was erg blij met de vernieuwde aandacht voor zijn ontwerp!”

- Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING


De naam van deze serie lampjes is geïnspireerd op de ‘dashed line’. Hét stippellijntje dat veel gebruikt wordt bij ontwerpprocessen en het weergeven van snij- en (in dit geval) vouwlijnen. De Dashed Lights zijn zorgvuldig ontwikkeld door ontwerper Léon de Lange en zijn tot in perfectie gedetailleerd.

De lampen worden laser gesneden uit een vlakke RVS plaat (te zien op de tijdlijn) en vervolgens met de hand in elkaar gevouwen tot een 3D vorm, afgemonteerd met popnagels en gecoat. Wanneer het licht aan is ‘lekt’ het licht door de stippellijntjes naar buiten waardoor een bijzonder lichtspel ontstaat. Het resultaat is een serie lampen met een zeer verfijnde uitstraling.

SPECIFICATIES


ontwerp door Léon de Lange

in collectie sinds 2013 (messing versie sinds 2014)

afmetingen beschikbaar in 3 varianten:

  • Dashed Lights 10cm; 10x10cm, breedte 10cm, hoogte13cm
  • Dashed Lights 16cm; 16x16cm, breedte 17,5cm, hoogte 14cm
  • Dashed Lights 21cm; 21x21cm, breedte 21cm, hoogte 14cm

materiaal rvs plaat 0,8mm, op kleur gespoten
Wordt geleverd als geassembleerd product, het vouwen doen we bij de productie al.

specificaties
E27 fitting
Max 15 Watt (we adviseren een LED-lamp te gebruiken)
Kabel lengte 3 meter
220-240V ~ 50Hz

STORIES


Dutch Design Week PRESS CENTRE
|

During the Dutch Design Week 2017 we were asked to decorate the official Dutch Design Week Press Centre. We created a welcome desk with Dashed Lights above and fresh flowers in the FlexVase, various workplaces... Lees Meer

ONTWERPER


BESTEL HIER


Dashed Light
Dashed Light

The Dashed Lights are designed to be laser cut from a thin stainless steel plate and folded afterwards by hand using the ‘dashed line’.

more information meer informatie


 189,00 249,00 Opties selecteren
Dashed Light
Dashed Light

The Dashed Lights are designed to be laser cut from a thin stainless steel plate and folded afterwards by hand using the ‘dashed line’.

more information meer informatie


 189,00 249,00 Opties selecteren
Terug