Archiving Water Ware

Lotte de Raadt samen met Vij5

"We waren stiekem al een tijdje verliefd op het prachtige 'Archiving Water Ware' van Lotte. voordat ze zelf met ons contact opnam voor een mogelijke samenwerking. Aangezien we beide onze studio in Eindhoven hebben, was dit gemakkelijk geregeld. We bewonderen Lotte's werk en met name het unieke glazuur wat ze ontwikkeld heeft is adembenemend mooi. Het precieze recept is natuurlijk een geheim.. zelfs voor ons!"

- Arjan & Anieke

OMSCHRIJVING


Archiving Water Ware is een collectie producten van aardewerk welke bewerkt is met een door Lotte de Raadt zelf ontwikkeld glazuur. De glazuur laat een druppel structuur achter op elk product. Net als water gedraagt de glazuur zich tijdens het aanbrengen onvoorspelbaar - het vindt zijn eigen weg en laat daarbij complex gedetailleerde maar mooie en tactiele structuren achter. Het proces is hierbij ontworpen, het resultaat wordt aan het toeval overgelaten.

De collectie bestaat uit presentatieplateaus, een karaf, kopjes en kommen. Het speciale glazuur is aangebracht op plaatsen waar de producten door handen worden aangeraakt. De textuur van het glazuur voelt aangenaam en geeft grip. De producten zijn geschikt voor consumptie (presentatieplateaus alleen voor droog voedsel) en vaatwasser bestendig.

Archiving Water Ware toont de schoonheid van water en stimuleert daarmee een bewuster gebruik van deze kostbare natuurlijke hulpbron. Het verheerlijkt en communiceert (tap)water als een essentieel ingrediënt voor het leven.

SPECIFICATIES


ontwerp door Lotte de Raadt

in collectie sinds 2017

materiaal aardewerk met een speciaal ontwikkeld glazuur welke zich 'gedraagd als water'

'Handgemaakt door Lotte de Raadt in haar studio in Eindhoven'

STORIES


Dutch Design Week PRESS CENTRE
|

During the Dutch Design Week 2017 we were asked to decorate the official Dutch Design Week Press Centre. We created a welcome desk with Dashed Lights above and fresh flowers in the FlexVase, various workplaces... Lees Meer

10 products in 10 weeks
|

Vij5 launches 10 new products in 10 weeks! Dressed Cabinet by Puck Dieben From the end of August 2017, Vij5 launches 10 new products in 10 weeks! The products will be launched via this newsletter... Lees Meer

ONTWERPER


BESTEL HIER


Archiving Water Ware
 29,00 129,00Opties selecteren