Dutch Design Week Press Centre door Vij5

Klant Dutch Design Foundation

Locatie Dutch Design Week Press Centre, Strijp-S

Jaar Dutch Design Week 2018

Met veel dank aan

ECOR panels
Forbo Marmoleum
Kvadrat fabrics
de Klerk flowers and plants.

fotografie door Vij5

Een tijdelijke ingreep gericht op duurzaamheid en circulariteit.

In opdracht van Dutch Design Foundation was Vij5 verantwoordelijk voor de inrichting van het Press Centre van Dutch Design Week (DDW) 2018. Voor de gelegenheid ontwierpen we een tijdelijke interventie aansluitend op ons ontwerp voor de Business Lounge, gericht op duurzaamheid en circulariteit. Voor dit project werkten we samen met ECOR panels, Forbo Marmoleum, Kvadrat textiles en de Klerk bloemsierkunst en interieurbeplanting.

Voor het Press Centre creëerden we een inspirerende ruimte op het hoofdkantoor van Dutch Design Foundation om journalisten, fotografen en cameraploegen te ontvangen. Tegelijkertijd bood het Press Centre werk- en loungeplekken ingericht met verschillende items uit de Vij5-collectie. Niet te dit jaar was één van de nieuwste toevoegingen aan de Vij5 collectie: de Trestle Table van David Derksen.

Rekening houdend met de exclusiviteit en de functie van de ruimte wilden we een plek creëren met zowel een tijdelijk karakter als een high-end gevoel. Door het plaatsen van een grote cirkel van 100% gerecyclede en recyclebare panelen creëerden we een architectonische ingreep in de bestaande ruimte. Dit concept werd aangevuld met het tijdelijke gebruik van verschillende items uit de Vij5 collectie, gemaakt van pure en duurzame materialen. Na het evenement werd de ruimte weer in oorspronkelijke staat terug gebracht. Alle designitems werden geleend en achteraf geretourneerd.