Dutch Design Week Business Lounge door Vij5

Klant Renault & Dutch Design Foundation

Locatie Dutch Design Week Business Lounge, Strijp-S

Jaar 2018

Met veel dank aan

ECOR panels
Forbo Marmoleum
Kvadrat fabrics
de Klerk flowers and plants.

fotografie door Vij5 & Jonathan Sipkema

Een tijdelijke ingreep gericht op duurzaamheid en circulariteit.

In opdracht van Dutch Design Foundation & Renault was Vij5 verantwoordelijk voor de inrichting de nieuwe Business Lounge van Dutch Design Week (DDW) 2018. De Business Lounge was een tijdelijk ingerichte ontmoetingsplaats met werkplekken, WI-FI en een garderobe voor de bezoeker met een DDW Pro ticket. Ook vonden enkele privélunches en -bijeenkomsten plaats in de achterste ruimte van de Business Lounge.

Voor de gelegenheid ontwierpen we een tijdelijke interventie aansluitend op ons ontwerp voor het Press Centre. Rekening houdend met de exclusiviteit en de functies van de ruimtes zorgden we op beide locaties voor zowel een tijdelijk karakter als een high-end uitstraling, gericht op duurzaamheid en circulariteit.

In het Press Centre creëerden we met een grote cirkel van 100% gerecyclede en recyclebare panelen een architectonische ingreep in de bestaande ruimte. In de Business Lounge werd de helft van deze cirkel herhaald, waarbij een uitnodigend gebaar en identiteit voor de ruimte werd gecreëerd. Tegelijkertijd verbond deze ingreep de verschillende ruimtes met elkaar.

Dit concept werd aangevuld met het tijdelijke gebruik van verschillende items uit de Vij5 collectie, gemaakt van pure en duurzame materialen.

Voor de Business Lounge ontwierp Floris Hovers in opdracht van Vij5 een nieuwe barkruk die later in de Vij5 collectie zal worden geïntroduceerd.

Na het evenement werd de ruimte weer in oorspronkelijke staat terug gebracht. Alle designitems werden geleend en achteraf geretourneerd.